Miért csak a tenyésztők szaporíthatják a fajtiszta kutyáikat?
Látom már sokan elkezdtetek egyből lebaszni, pedig csak kérdeztem, de most ebbe inkább nem megyek bele.
1, nem mondtam, hogy ÉN értek hozzá, vagy NEKEM vannak ismereteim, de ha úgy döntenék, hogy a kutyámat pároztatom lesz segítségem elismert tenyésztőtől.
2, hallottam, vagyis inkább olvastam az interneten, hogy van arra lehetőség genetikai vizsgálattal hogy kimutassák, a kutya DNA-ben, hogy fajtatiszta. Törzskönyvet tudom, hogy nem kaphat, de így tudnám bizonyítani, hogy fajtatiszta. A kölyköket elajándékoznám, pénzem van rá.
3, bizonyított, hogy a szukának egészségügyileg jót tesz ha fial egyszer, ivartalanítás előtt.
Szóval rohadtul, nem akarok genetikai hibás korcsokat a menhelyre vagy az utcára küldeni, még ha páran meg vagytok győződve az ennek ellenkezőjéről.
magyarországon kb 2.000.000 kutya van ebből olyan 1.300.000szuka kb.
Ha egészségügyi okokból mindegyiket csak egyszer elletjük az az jelenti hogy 3hónap múlva ha csak 4fős almokkal számolok már 5.200.000kutya lesz. Amiből megint kb 3.000.000szuka az azt jelenti hogy egy év múlva már 12.000.000kutya lenne Ez két év múlva már 190.000.000-t jelentene kb..
de legyen egészséges a kutyád és csak egyszer szüljön..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!