Miért csinálja ezt a kutyám?
Figyelt kérdés
Spániel-beagle keverék. 2 éves, mindig is sokat ugrál és elég örökmozgó, de mostanában kicsit meg van hülyülve, ha viszem neki a kaját akkor sem képes kivárni ameddig oda adom neki hanem ugrál mint a hülye, és ami idegesít az az hogy nem lehet tőle bemenni a kertbe nyugodtan, a kapu előtt van és amikor oda megyek hogy a kertbe bemennyek akkor elkezd ugrálni és lefekszik elém, de ha arrébb akarom lökni akkor megkapja a kezem, már néha félek hogy megharap, miért csinálja ezeket? hogyan szoktassam le róla?2013. aug. 30. 11:05
1/15 sippara válasza:
Mennyit sétál, mennyit foglalkozol vele, mennyi esélye van más kutyákkal találkozni? Tehát mit nyújtasz te neki az elvárásaidon kívül?
2/15 A kérdező kommentje:
Sokat van megkötve, de így is több mint a fél udvar az övé mert egy kis futó pálya van neki megcsinálva, tehát mozog eleget sokat foglalkozunk vele én is szinte minden órába kimegyek hozzá , más kutyával nem találkozik mert faluban lakok és nem tudom kivinni sétálni mert sok a kóbor kutya és nekik menne.
2013. aug. 30. 11:12
3/15 anonim válasza:
Mennyit mozgatod a kutyát? Mennyit foglalkozol vele? Egy kutyának elfoglaltság kell, különben talál magának, ahogy a fenti példa is mutatja.
4/15 anonim válasza:
Értem. Tehát a kutyát nem érik ingerek, nem sétáltatod. az alapvető igényeit nem elégíted ki. Ha te nem tiszteld a kutya lényét és igényeit, nem várhatod el, hogy ő tiszteljen téged. Sétálni, tanítani kéne a kutyát, hogy fizikailag és agyilag is fáradjon. Az nem indok, hogy falu, én is laktam a faluban, és kivittem a kutyáimat sétálni a határba, foglalkoztam velük, kb. heti egyszer felmentünk Pestre, hogy találkozzanak más kutyákkal, jártunk suliba. Foglalkozni kell a kutyával, magától nem lesz jó kutya.
5/15 anonim válasza:
El kéne vinni sétálni szerencsétlent naponta.A kertben nem fárasztja le magát,mindent ismer,nincsenek új ingerek.
Ez olyan mintha te mostantól nem léphetnél ki a házatokból.És több évig csak bent kuksolsz és legyél türelmes,ha végre valami történik.A kutyának is vannak szükségletei,ki kell elégíteni őket,utána próbálkozz a saját elvárásaiddal.És nevelni is kellene a kutyát,mert elfogadhatatlan ha megkapja a kezedet.
De ez is betudható,az ingerszegény környezetnek.
Kutyaiskola lenne nektek a legjobb.
6/15 A kérdező kommentje:
Próbáltam már sétáltatni, először pórázon de annyira elekart szaladni hogy majd megfulladt, vettem neki hámot kivettem de a szomszéd kutyák elkezdtek ugatni akkor odament a kerítéshéz és alig tudtam elszedni onnan, szóval tényleg nem tudom sétáltatni hiába szeretném, És egyébként ha elengedem az egész udavaon akkor futkározik 2 percet és lefekszik a lépcsőre pihenni és ennyi. Nevelni meg nem tudok, mivel ha pl elakarom lökni akkor már harapni akar bár nem úgy hogy morog megminden hanem csak megkapni akar..
2013. aug. 30. 11:23
7/15 sippara válasza:
Vagy neveld, mozgasd rendesen, vagy keress neki másik gazdát. Ez így a kutyának inkább kínzás, mint boldogság.
8/15 anonim válasza:
Figyelj, próbáld meg egy fojtólánccal sétáltatni, azzal jobban kontrollálható. Eleinte legyen annyi a foglalkozás, hogy megvárod, hogy lenyugodjon, és úgy indultok el sétálni. Amikor csak elkezd húzni, azonnal egy erőteljes fordulatot tegyél vele. Ezt addig csináld, amíg normálisan nem jön. Ha ennyiből áll a napi séta, akkor ennyi. Előbb- utóbb megtanulja.
9/15 A kérdező kommentje:
De félek vele kimenni, nagy kutyák is járkálnak szabadon, és némelyik képes a kerítésen is kijönni, ő meg egy kistermetű kutya neki menni mindegyik mitn a szél..
2013. aug. 30. 11:29
10/15 anonim válasza:
Ha rendbe akarod rakni, vidd el egy normális kutyasuliba. Ha csak a kifogásokat keresed, akkor keress neki másik gazdát, ne szívasd szegényt. Nagyon durva mindennapos mozgatásra lenne szöksége a kutának, neked szakszerű segítségre ahhoz, hogy tudd kezelni, de a jóisten maga sem tud veletek mit kezdeni, ha te mindig csak azt mondogatod, hogy miért nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!