Hogy készítsem fel, mennyibe kerül?
Én csak a Cerberos kutyasuliról tudok szólni: 30e Ft a kezdő tanfolyam, ami 6 hetes, és itt megtanul a kutya ülni, feküdni, és maradni vezényszóra. Ja és persze a láb mellett vezetés pórázon is a tanfolyam része.
Utána még 30 a középhaladó, ahol a póráz nélkül láb mellett vezetést, menet közben ültetést, fektetést, maradást zavaró körülmények között tanulják. Ez a suli nagyon jó a problémás kutyáknak, de ezzel együtt az ára is húzós egy kicsit. Ha a kutyád alapból összhangban van veled valamennyire, elég lesz egy sima, olcsóbb suli is.
Jézusom! Egy küllem kiállításhoz nem kell méregdrága tanfolyamokat elvégezni! Eszem megáll!
Mivel aktív kiállító vagyok(kicsit nagyobb kutyákkal)lehet hogy tudok segíteni.
Először is kell egy jó kozmetikus aki kiállítási szőrbe hozza a kutyádat. Ha a kutya szabályosan, szépen van kozmetikázva már fél siker. Érdemes a kozmetikussal megnézetni, ha te magad nem tudod, a kutya fogazatát, harapását, hogy minden stimmel-e,mert kellemetlen ha bíró sporttárs szól hogy hiányzik 1-2 fog vagy nem jó a harapás.
A kutyának meg kell tanítani a ringdresszúrát is. Mi ezt már egészen pici korban elkezdjük tanítani a kölykökkel. Meg kell tanulnia lazán, természetesen mozognia(futnia) a felvezetője mellett, illetve állni.
A westieket általában asztalon bírálják, úgyhogy hozzá kell szoktatni, hogy egy asztalon állva idegenek tapogassák, nézegessék a fogait, ha kan akkor a heréket is. Nem túl bonyolult, de ha kicsit akaratosabb akkor kell a sok gyakorlás.
Ha mindezt egyészen baba korától(6-8 hetesen már meg tud ám állni) naponta gyakoroljátok akkor nem lesz semmi probléma.
sok sikert!!!
Üdv: a Nagy kutyás csaj
Első vagyok. Általában nem szokott érdekelni, hogy le- vagy felpontoznak, de most véletlen ránéztem a válaszom értékelésére, és jól felhúztam magam.
24%? Mert leírtam, hogy egy adott kutyaiskola mennyibe kerül?!
Nem is annyira a felkészítés kerul sokba, mit amilyen koltséges egy-egy ilyen kiállításra elmenni és befizetni az osszes eloírt járulékot. Nekunk van egy most már 9 honapos toller retrieverunk.O most volt 5-ik alkalommal kiállításon mégpedig a Pozsonyi kutya világkiállításon, (ahonnan a saját kategoriájában elhozta a legmagasabb elismerést).
En is csak azt tudom javasolni, menjél el egynéhány kiállításra (itt a neten megtalálod, hol milyen kiállítást rendeznek a kozeljovoben)elobb nézd meg ez hogyan mukodik, esetleg ha van lehetoséged vedd fel videora, és tobbszor is nézd meg, mit hogyan kell csinálni.
Kulonben abban a kluban ahová fajtája szerint bejelented a kutyádat, ott is tájékoztatnak errol.
(Kulonben mi is járunk a kutyával kétféle kiképzésre, de nem itthon, hanem Luxemburgban ahol a lányom él.)
Jó, de azért nem kell lepontozni.
A Cerbibe direkt eljár egy lány egy jack russellel, mert mondta, hogy szeretné kiállításra vinni, és addigra jó lenne, ha engedelmes lenne. Ebből inmdultam ki.
Meg azt is odaírtam, hogy nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő a kérdezőnek.
Nem írtam akkora baromságot, amiért le kéne pontozni, szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!