Szeretnek orokbe fogadni egy kutyat es szeretnem ha lehetne vele frizbizbe err mindegyik kutya kepes?
Most biztos sokan azt mondják, hogy hazudok vagy dicsekszem, de muszáj leírni az én keverék kutyám sztoriját, hogy téged is buzdítsalak a mentett kutya beszerzésére. Igaz mi nem frizbi, hanem labdavonalon mozgunk, de olyan szinten fel lehet vele hergelni, amit a sulin még egy, hangsúlyozom egy kutyánál sem láttam. Pedig olyan 100-at tuti láttam, volt köztük border és mali is. Olyan zsákmányösztöne van, hogy teljesen meghülyül a labdáért, képes ülni előtte percekig és szuggerálni, hogy adjam már oda. Hát még ha versenyszerű képzést kapna, simán iszonyat jó kutya lenne. És hogy ne tűnjek elfogultnak, elmondom, hogy a klub vezetője és a többi klubos is azt mondta, hogy elképesztő jó ösztönű kutyám van. Fél évesen fogadtam be az utcáról:D
Persze nem minden keverék kutya ilyen, és azért építgettem szépen a zsákmányösztönét, de mint a példám mutatja, lehetséges mentett kutyából is olyat kihozni, mint egy többszázezres törzskönyvesből. Menj el a menhelyre, ismerkedj a kutyákkal, vidd el sétálni, mondd el a dolgozóknak az igényeidet, vigyél játékokat (laszti, dummy, zsinóros laszti), azokkal elég szépen le tudod tesztelni az ösztönét. Esetleg ha van frizbi oktató a közeletekben, elhívhatod (persze nem ingyen), hogy segítsen egy ilyen kutyát kiválasztani.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!