Mit tehetnék ha ezt csinálja a kutyám?
én azt gondolom hogy szerintem ez mostanra már a téves "tanítás" következménye. tehát nincsen semmi baja a kutyának, de mivel jutit kapott azért mert ücsörög vagy épp áll egyhelyben és nem jön azt gondolja hogy ezt akkor valahogy így kell.
én játékkal ronggyal ilyesmivel ösztönözném arra hogy jöjjön, esetleg a saját hangommal. ha megáll akkor azt tiltanám, de nem durván hanem csak egy "Á-Á" val. ha jön hatalmas dicséret.
a kaját azért mellőzném mert mostanra lehet hogy automatikusan azt gondolja hogy a kajáért így kell csinálnia és azt jóval nehezebb megértetni a kutyával hogy mégsem így kellene mint egy új eszközt bevetni.
Nézzél Cesar Milant. Ott is volt egy hasonló kutya aki megállt, megmakacsolta magát stb, és ő úgy oldotta meg, hogy tovább ment húzva őt, ezzel rá kényszerítve hogy jönnie kell. Nem szólt rá kedvesen, nem adott neki jutalom falatot, csak ment előre pozitívan és nyert a kutyával szemben.
Csak húzzad, ne sajnáld előbb utóbb jönni fog.
Előző. Az én kutyám tipikus "félóráigszagolgatok minden pöttyötaz úton" típus, vagyis nem egy gyalogkakukk.
Mivel egyébiránt minden rendben van vele, vagyis jól nevelet - szerintem - és szófogadó, csak ez a "hülye" szokása zavart mindig marhára, mire rájöttem - 3 éves már - hogy szegény soha nem fog velem hosszú sétákat tenni, mert egyszerűen utálja.
Játszani és a foglalkoztatva lenni marhára szeret, de sétálni....
Viszont én is "húzok" rajta időnként és úgy, ahogy előző írta, mert még a 2 percre lévő futira sem érnénk ki másnap reggelig ha őgrófságán múlna. (no nem törlöm a kutyával az utat, csak finoman fölemelem a póráznál és megindulok egyenesen aztán előbb--utóbb fölveszi a ritmust.
Ettől függetlenül a Te kutyád még kicsi és meg kell tanulnia rendesen sétálni. Az előzőek már írtak egy-két praktikát, próbáld ki és kiderül, hogy nektek melyik válik bel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!