5 hónapos kutyusom állandóan ugat ha egyedül hagyom, hogy szoktathatnám le erről?
Szegényke még nem tudja, hogy Te vagy a falkavezér és meg akar védeni már most. 1-2 hónap és elmúlik, ha jól neveled, vagyis falkavezérré válsz. Ha nem, akkor az ajtót is szét fogja kaparni. Most még össze van zavarodva.
Ha nem sikerül, akkor jöhet a vizes lelocsolás.
Sokféle megoldás létezik a problémára. Igazán hatásos ötletet akkor tudnék adni- és szerintem a legtöbben így vannak vele- ha látnánk az adott helyzetet és hogy ti hogyan reagáltok a dolgokra.
Menjetek el vele kutyaóvodába/kutyasuliba. Remek szórakozás nektek és a kutyának is, ráadásul nagyon sokat tanulhattok kutyául. Persze közben a kutya is sok mindent megtanul.
Én a mostani kutyámat, már 10 hetes kora körül egyedül hagytam. Először csak pár percre. Aztán kb. 20 percre. Volt, hogy elmentem a sarki közértbe. Aztán később már hosszabb utakat is tettem nélküle. Nagyon hamar megszokta, hogy itt hagyom. Néha megkérdeztem a szomszéd nénit (aki egész nap otthon van) hallotta-e sírni. Ő azt mondta, hogy csendben volt. És néha hallottam nyűszögni, de mire a lift megérkezett, már csendben volt.
Igyekeztem jóllakottan, fáradtan séta után itthon hagyni. És amikor hazaértem nem foglalkoztam vele (ez volt a legnehezebb az elején). Hazaértem, átöltöztem, leraktam a csomagjaimat, feltakarítottam az esetleges pisit, kakit (amíg nem volt szobatiszta) és eközben úgy csináltam, mintha ő ott sem lenne. És csak ezek után hívtam magamhoz egy kiadós dögönyözésre.
Mostanra már 4 éves múlt és akár idegen helyen is otthagyhatom (pl.szállodai szoba), ahol ott van a pokróca. Tudja, hogy oda fogok visszamenni, ahol hagytam és türelemmel vár.
Szóval nálunk ez jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!