Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi legyen a kiskutyákkal?

Mi legyen a kiskutyákkal?

Figyelt kérdés
Befogadtunk egy kölyök kutyát, már lassan egy éve, lesoványodva, legyengülve jött be az utcáról, azóta nálunk van, mert menhely nem fogadta, csak ha elaltatják, mert telítve van a hely. Beoltattuk, amikor beteg volt állatorvosi kezelést kapott, itt jön a probléma. Nem túl jók az anyagi körülményeink, az én betegségeim miatt, műtétek, gyógyszeres kezelések vannak folyamatosan, ez elég költséges és mellette a gyermekemet is nevelni kell ami ugye szintén költséges! A kutya szabadon van, soha nincs megkötve éjszaka bent lehet, nappal kint, és hát a környékünkön rengeteg a kóbor kutya, az egyik beásta magát a kerítés alatt, pont tüzelt a kutyám, bezárni nem tudtuk, mert nem voltunk itthon és pont a nagy melegekben volt a tüzelés, muszáj volt kiengedni, nehogy már megfőjön mire haza érünk, hazaérve összeragadva találtuk egy kóbor kutyával, most növekszik a hasa, sajnos mint mondtam, jelenleg nem tudunk ivartalaníttatni. Lehurrogás nélkül, a körülményeket ismerve, ti mit tennétek a kiskutyákkal? Mi jót akartunk amikor befogadtuk, de több kutyust nem tudnánk etetni, oltatni :(
2013. aug. 27. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Minimális az esélye,hogy az összes kölyök gazdához kerüljön,főleg ha közepes keverékről van szó.Mondom ezt,mint ideiglenes befogadó gazdi.Nálunk,gazdagabb környéken is hónapok,mire találunk normális gazdit az ilyen kölyköknek.Azt javaslom,részletre most,vemhesen legyen ivartalanítva,ez még mindig olcsóbb lesz,mint a kölykök etetése,féregtelenítése,oltása,meg a következő almok ellátása.
2013. aug. 27. 17:23
 12/16 sippara ***** válasza:
77%
Ácsi. Ivartalanításra (15-20 ezer forint) nincs pénzed, de mondjuk hat kölyökre van? Van pénzed hat első orvosi vizsgálatra (6.000,- forint) hat chipre (24.000,- forint), hat kombi (36.000,- forint) és hat parvo oltásra (24.000,- forint), normális starter és puppy tápra (10.000,- forint) - mert ne hidd, hogy attól, hogy a jelenlegi szerencsétlen kutya elvegetál moslékon, a kölykök is el fognak, többek közt azért, mert nem disznók, hanem kutyák -, tehát rendelkezésedre áll kilencvennégyezer(!!!) forint arra, hogy tisztességesen ellásd a kölyköket, DE nincs húszezred ivartalanításra? Természetesen érthető, hogy nincs pénzed az ivartalanításra, ebben az esetben figyelni, vigyázni kell és "lassan egy év" alatt összetenni annyi pénzt, hogy vész esetében ivartalaníttatni lehessen a kutyát, hiszen a kölyköket felnevelni esélyetek sincs. Ha figyelni nem sikerül, esetleg a gazdi agyában áramszünet áll be egy rövid időre, és egyáltalán eszébe jut a lehetőség, hogy TÜZELŐ, IVAROS SZUKA KUTYÁT kint hagyjon a kertben, ami körül a kerítés annyit ér, mint halottnak a csók (ezen Nobel-díjas ötletért egyébként ezúton szeretnék gratulálni), akkor ivartalanítani kell, már jó előre. Ha viszont TUDOD, hogy erre sincs pénz (ahogy nyilvánvalóan nem lesz lábtörésre, harapásos sérülésre, betegségre sem), akkor bizony nem kell kutyát tartani, ugyanis nem kötelező. Keresni kell neki megfelelő gazdát facebookon, gazditkeresek.hu-n, netboardon, akárhol, aki el tudja látni.
2013. aug. 27. 17:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A kölykök 8 hetes korukig többen lesznek nektek, mint a szuka ivartalanítása. Arról nem beszélve, hogy fel kell készülni a szülés közbeni komplikációkra. Azt meg ne reméld, hogy mindnek találsz gazdát. RENGETEG kölyök van a menhelyeken, felelőtlen családoknál, akár fajtajellegűek is. Kérd részletre az ivartalanítást, esetleg későbbi fizetéssel. Ne ámítsd magad avval, hogy mindenek szerető gazdája lesz, arról nem beszélve, hogy így menhelyen lévő gazdára szoruló kutyáktól veszed el az esélyt.
2013. aug. 27. 18:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Igyekezni kell az örökbe adással 2-3 hónapos kor között, mert utána már havonta feleződnek az esélyeik. Talán van a keverék kutyusoknak is mentés, ilyen fiatal kicsiknek van esélyük. Teljesen megértelek. Majd ha lesz ivartalanítási akció, azért vidd el a nagykutyád. Olyankor kb. félár.
2013. aug. 27. 19:09
 15/16 Akiteki ***** válasza:
Az újszülötteket néhány 100 forintért lealtatja az állatorvos. Esélyed nem lesz felnevelni az almot. A legolcsóbb megoldás az azonnali ivartalanítás.
2013. aug. 27. 20:48
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es válaszoló,csak most reagálok,eddig nem tudtam...

Egyik:Na a kutya nem elvegetál moslékon,hanem házi kosztot kap,mert sem a száraz sem a konzerv tápot és a kutya szalámit sem fogadja el,ott hagyja,de ezt írtam is.

Másik:Nem szándékoztam kutyát tartani,a kutya megszökött egy olyan háztól ahol egy vasdarabhoz volt még másik 2 oda kötve kb 1 m-es láncon(drótokon),ha sem menhely sem állatorvos nem tud mit csinálni vele?Menhely honlapján ki is van írva nem tudnak több kutyát fogadni...,a hó betemette őket,1 élte túl mire az állatvédők kimentek értük,jeleztem az állatvédőknek,hogy ez a kutya is onnan van,de nem jöttek el érte,menhely telített.Szerinted ki

kellett volna raknom az utcára had pusztuljon el,vagy TE mint nagy állatvédő mit tettél volna?

3:Áramszünet az agyban mert tüzeléskor kint hagytam?Te elolvastad mit írtam?Legnagyobb nyári hóőségben mindenki dolgozik a kutyát nem hagyhatom bent a lakásban,had aszalódjon levegő nélkül,el is pusztult volna..Nem olyan környéken lakom ahol nyitva lehet hagyni az ablakot...

2013. okt. 1. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!