Mi a véleményetek erről a border collie kennelről?
Szeretnék egy különleges színű border colliet és rá találtam erre a tenyészetre:
Főleg hobbi kutyának tartanám de szívesen kipróbálnám az agilityzést, talán versenyeznék is.
Nekem nagyon szimpatikusnak tűnnek, mi a véleményetek/tapasztalatotok érdemes lenne innen kutyát vennem? Vagy tudtok hasonló kenneleket ajánlani ahol szintén többféle színű kutyák vannak?
Nekem nagyon szimptikusak. A szuperkutya program meg nagyon jó :) Nézeggettem border kenneleket eddig a legszimpibb a Blessed borders volt.
De lehet hogy váltok erre a kennelre szimpatizálás terén
az a tavaszi alom meg kifejezetten tetszetős :D
Mondjuk jó lenne ha a kutyák nem csak szülők alapján tűnnének mentesnek.
Más kenneleknél pl. Real Pearl is vannak "különleges színű" (merle, vagy red tri) kölykök, ott pont eladó egy blue merle kölyök.
Úgy hallottam, hogy ha nem komolyabban agilityzel vagy terelsz velük, akkor érdemesebb inkább show vonalból választani, ez a kennel nekem eléggé munkavonalúnak tűnik.
Annyiban igaza van a másik válaszolónak hogy ezek kőkemény munkakutyának tűnnek.
A showboredek is keményebbek egy sima kutyánál már ami a mozgatást és foglalkozást érinti.
Viszont ezek a munkaborderek iszonyat kemények tudnak lenni. Elképesztően gyorsan tanulnak tény viszont sose fáradnak el. Extrém esetben napi 6-7óra foglalkozást is igényelnek. Az átlag az olyan 5körül van. És ez allt nem egy tötyörgős sétára gondolok hanem aktív foglalkozásra.. ezen felül még sétáltatni is kellhet :D Egy sablon labdázás nem elég, ezeknek a kutyáknak kihívások kellenek agyilag is terhelni kell őket.
Csak nagyon elhivatott embernek ajánlottak akinek ideje is van a család barátok mellet. Vagy mondjuk annak könnyű aki ezekkel amúgy se foglalkozik :D :)
Kicsit off, bocsi :-)
Teljesen mindegy, hogy a szülők alapján, vagy genetikai teszt alapján mentesek a kicsik. Ha két gen. mentes kutyát raknak össze, akkor az összes kicsi mentes lesz. Ha egy hordozót és egy menteset, akkor sem fog előjönni a betegség, de a kicsik fele gen. hordozó lesz, a másik fele gen. mentes (matematikailag).
Még nem hallottam erről a kennelről, de nagyon elnyerte a tetszésem. Igényes a honlap és úgy tűnik komolyan dolgoznak a kutyáikkal. Bár nem nagyon látok eredményeket, de helyette vannak fent terelés videók a kutyákról amik megnyerőek. Szépek a kutyák, vannak köztük munkakutyák is ahogy látom és a honlapon írják, hogy nagy gondot fordítanak a szocializációra is.
Szerintem ha neked ez a kennel tetszik akkor vegyél innen kutyát nyugodtan!
Honnan veszed a rossz idegrendszert?
Tény, hogy elsősorban a küllem a döntő a továbbtenyésztésnél, nem a jellem, de ettől még nem lesz "rossz idegrendszerű". Egy nagyon jó tenyésztőről van szó, akire viszont egy-két ember harap, mert sok kutyája és sok eredménye van... nem mondom, hogy nincsen igazság abban, amit ellene mondanak, de ez a "rossz idegrendszer" duma elég túlzás...
A kennel, amit belinkeltél, jónak tűnik, de egyetértek Diesellel, hogy ez a kutya nem piskóta, jobban járnál a show vonallal, és onnan is a legnyugisabb kölyköt vinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!