Rendeltem elektromos nyakörvet. Nektek mik a tapasztalaitok róla?
Azért rendeltem, mert a kutyám megrögzött mániája a 11-től hajnali 2-ig acsarkodás a szomszéd kutyával, és már rám szóltak.
Megkötni nem szeretném, és a lakásba bezárni sem mert szerintem nem oda való. Elkeríteni nem tudom mert most arra nincsen anyagi fölöslegem. Egyébként majd elfogom bokrosítani ilyen szúrós sövény tujával.
Azért vettem a nyakörvet, hogyha csinálja akkor egy gombnyomásra picit megrázza. Remélem be fog válni.
+ Arra szeretném még használni, hogyha nagyon húzni kezd séta közben.
Ha csak erre használom, azzal elérhetőek az eredmények?
Olvastam róla, hogy "kiképző" nyakörvnek is mondják, mondanátok ilyen példákat, hogy Még mire lehetne használni?
Elektromos nyakörvet IPO sportban használják néhányan, de nem úgy, hogy ezerrel megrázatják a kutyát. Ezzel tudják pontosítani Őv-nél az eresztést, előreküldésnél a fektetést. Arra jó, hogy nem pórázzal, nem testtel jelez a gazda, hogy ez "nem jó", hanem csak egy kis inger csípi meg. Ha jól van felépítve, akkor könnyű pontosítási módszer...de szerintem meg lehet oldani másképp, még ha hosszabb idő alatt is :)
Az ugatásgátló tök másként működik: ha ugat a kutya, akkor ráz...de ha modern a felszerelés, akkor először csak sípol, aztán ráz, vagy csak citromos löttyöt bocsát ki.
Húzásra meg nem eszköz, hanem NEVELÉS kell
Szóval szerinted lakásba nem való, de árammal rázatni gombnyomásra az való.
Tudod én több tízezer forintért vásároltam palát, hogy a kutyám ne is lássa a szomszéd kutyát, mert már többször is összeugrottak. (Pontosabban az enyém megtépte a másik kutyát). de ha nem lett volna hirtelen ennyi pénzem, akkor sem rázattam volna árammal...
Egy kutya néha igenis költségekkel jár. Addig is válassz valami humánusabb megoldást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!