Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám mindenkinek meghágja...

A kutyám mindenkinek meghágja a lábát és szinte leszakíthatatlan! Hogyan értessük meg vele hogy ezt nem szabad?

Figyelt kérdés

Már 2 év alatt kb. hetedjére kezdi el azt hogy mindenkit meghág! Onnan jött rá újra ez a szokás hogy találkozott ma egy hím kiskutyával és pontosan attól a perctől kezdve lett ilyen "fiús". Nem tudok vele semmit csinálni mert sehogy nem akar leszakadni a lábamról, fájdalmasan szorítja, teljesen összekarmol! Az nekem világos már hogy tuti nem én vagyok a falkavezér és én ezt szeretném megváltoztatni! De nem csak engem idegesít vele, hanem a vendégeket is! Szó szerint annyira erősen szorítja mások lábát is a kutyám hogy szinte sehogy nem bírom leszedni! Már félek a közelébe menni mert így is tiszta vér meg folt a lábam a sok karmolásától. Régebben még nyugodt volt! Nekem ott kezd sandítani hogy ezt azóta csinálja mióta bejött az udvarunkba a hím kiskutya és ott játszottak. Mellesleg egy 2,5 éves hím labrador a kutyám.

Kutyaiskolák - szakértők

Hát még ezek is szóba jöttek de szerintem kizárt hogy egyikbe is eljutunk! A kutyaiskola egy és fél órára van tőlünk és hetente 1x kéne menni az első hónapban. Túl nagy az időhiányunk, szinte sosem érünk rá! Szüleim korán reggel elmennek és csak késő este jönnek haza addig otthon vagyok az állatainkkal. Még túl fiatalnak tartanak, kutyával együtt nem engednek buszozni és más alkalmat nem igen látok kutyás szállításra. A szakértőt meg túl drágának vélték hiszen + pénzt kér érte ha vidékre jön ki és még így is 8000 ft 1 órás alkalom.

2013. aug. 25. 20:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2%
5-ös kommentelő, arra, hogy látatlanban mi alapján rágalmazol és hazudtolsz meg engem, csak kezelőorvosod és gyógyszerészed tudja a választ...
2013. aug. 25. 23:03
 12/18 anonim ***** válasza:
95%

Mi a francnak pároztatni? Nagyonokos! Nevelni kell, nem kefélni, aztán nem lesz probléma a kutyával!

Az alommal meg foglalkozzanak a fajtamentők, mert a gondos gazdi nem képes megnevelni a kutyáját? Akkor inkább gumikesztyű és rántson rajta kettőt...

Úgy, ahogy Sippara írta. Semmibe se vesz benneteket. Meg kell nevelni, nem sajnálni, hanem következetesen!!! nevelni.

2013. aug. 26. 07:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ivartalanítani kellene, és nagyon komolyan nekifeküdni a falkavezér szerepnek.

Jan Fennel: Kutyapszichológia, szabályok, tanítás. Más kutyák közé vinni, és ha látod, hogy próbálkozik valamelyiknél, azonnal letiltani határozottan.

2013. aug. 26. 08:45
 14/18 sippara ***** válasza:
96%
11-es (és 5-ös) válaszoló, az alapján mondják, hogy baromságot beszélsz, hogy (meglepő módon) nettó baromságot beszélsz. Elég szomorú, hogy még el is hiszed, amit mondasz :(
2013. aug. 26. 09:33
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

ti ,ezzel a hozzáállással SEHOGY !

mert képtelenek vagytok rá!

2,5 éves és eddig sem neveltétek .

kifogásokat írsz,de az meg senkit sem érdekel!

otthoni tippeket kérsz, de vajon ,hogyan is lennél képes végigcsinálni, amikor alapból sem vagytok képesek uralni a kutya viselkedését??

1: tanulj a kutyákról: pl: jan fennel könyvei letölthetők a netről,és egy egyszerű word programmal elolvashatod.

ellenben a kutyát nem irányíthatod billentyűzettelés egérrel!

2: vidd el naponta sétálni!! ez nagyon fontos!

a séta alatt szocializálhatod, és elkezdheted a nevelését!

3: viselkedjetek vele megfelelően !! ennek megtanulása sem egyszerű! ez a FALKAVEZÉRSÉG ...stb...stb !

4: ne köszönjetek neki ha hazaértek, és amikor elmentek ,! a kutya legyen egy tárgy amit ti irányítotok. ha akarod odamehet hozzád, ha akarod akkor NEM !

és ezek csak az alapok!

2,5 éves hím labi.lehet vagy 35-45 kg . már megtartani sem egyszerű,így a nevelése nem az erőtől,hanem a hatalom kimutatásától függ!

szerintem ti erre még képtelenek vagytok.

2013. aug. 26. 12:44
 16/18 ödi2 ***** válasza:

Kezd elölről a kutya nevelését... De előtte olvasd el és utána HASZNÁLD Fennel könyvét és Millan is hasznos lehet... Ha küldesz email címet elküldöm őket Neked is szívesen, de használd is!!!

Az első és legfontosabb teendőd a falkavezér státusz, amit el kell érned, ha segítséget kértél, akkor erre is képes leszel! Én 13 évesen kiképzett rendőrségi kutyákkal dolgoztam és sohasem fordult elő, hogy megkérdőjelezték volna, hogy ki a falkavezér! Azóta sem, egy kutya sem!Nem fizikális és nemhez kötődő státusz ez, hanem egy hierarchikus pozíció, amit el kell érned nála. Ha félsz mert megkarmol és inkább kerülöd, akkor mit vársz??? Vegyél hosszú farmert és mikor rád ugrik, azonnal kaszáld el a lábát és fegyelmezd, ültesd le. Amilyen linkeket betettek már, azok jók, de NEKED kell megtanítanod a kutyának, nem fogja magától tudni... Hány éves vagy, hogy nem engednek buszozni??? Ha buszozni sem engednek, akkor miért nem fegyelmezik a kutyát???

2013. aug. 26. 14:15
 17/18 anonim ***** válasza:
ha az újságpapír bejött,kezeld azzal.Az ivartalanítás sem árt.Amúgy elég kényszeresnek tűnik ez a viselkedés,amellett,hogy biztosan gond van a falkavezérséggel is.Biztos,hogy a rangsor helyreállítása mellett fizikailag és szellemileg is lefárasztást igényelne a kutya.
2013. aug. 26. 20:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Az újság jóóóó.

Nem fáj ha ráversz, viszont hangos amikor csattan, meglepi a kutyát.

Amúgy amikor egy kutya fegyelmezi a másikat és belekap, utána nincs harag egyik féltől sem, ha az megérti hogy miért kapta.

2017. aug. 31. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!