A szüleim nélkül bevihettem a kutyámat a menhelyre?
Utolsó: ez nem így működik épp az ilyen hozzáállás miatt van annyi hülye kutya. Azt is el kell tűrnie ha a szájából veszed ki a kaját. És nem csak el kell tűrnie, rossz pofát sem vághat hozzá.
Kérdező: Én voltam aki a fejbelövőset írta. A szüleiden húztam fel magam. Szóval: Az édeskevés hogy a kutya leül meg lefekszik. Az, hogy hosszú pórázon sétáltatod bizonyítja, hogy nem hallgat rendesen rád, nem ismer el vezérnek. Átfogó, új, határozott nevelés kell neki. Kezdve a kajával. Mielőtt elé teszed csinálj úgy, mint ha beleennél. Ha morog rá vagy negatív jelzést ad, nincs kaja aznap. Hamar rá fog jönni mi a hiba. Ha már erre jól reagál túrj bele a tálba bottal (ne kézzel), ha morog, támad, kaja el, megint diétás nap. Ha jól reagál: dicséret, jutalomfalat. És így tovább.
Baromira nagy hülyeséget írnak sokan azzal, hogy normális, hogy morog a kajája miatt a kutya.
A kutyának semmilyen körülmények között nem szabad a gazdáira morogni. Ne vidd be menhelyre, inkább szánj rá pár hetet és azzal a módszerrel, ahogy itt már valaki írta is, tanitsd meg neki!
Nem hülye, csak kutya! Meg fogja tanulni, csak állj ki a szüleid elé, és fenyegesd meg őket, hogy ha lelövik feljelented őket.
Hogy nevelné meg a szerencsétlen a kutyát,ha őt sem nevelik a szülei?
A menhelyen(nem inkább gyepi?)nincs sok esélye az ilyen kutyának,normális viselkedésű,megbízható kutyák százainak sem lehet gazdát találni.
Akkor ne szabadulj meg tőle!
Van Pesten és Kecskeméten ingyenes szocializáció-rehbilitáció foglalkozás pont ilyen kutyáknak.
Ha mindkettőtől messze vagy,itt a suli weblapja,írj az e-mail címükre,írd le,amit itt elmondtál.Problémás kutyákra,illetve problémás gazdikra szakosodott profik fognak válaszolni.
Ők hozták rendbe az én kutyámat is,igaz,hogy Ő pánikbeteg,ez más probléma,de Neked is segítenek.
Addig is:ha van otthon üres műanyag kannátok,5 literes vagy kicsit nagyobb is jó,minden agresszív megnyilvánulásnál vágd keményen a kutyához minden előzmény nélkül.
Baja nem lesz,és nála keményebb kutyák is észretértek ezzel a módszerrel.Ha nincs műanyag kanna,másfél-két literes üdítősflakon is jó.Tegyél bele pár kavicsot,hogy erősen zörögjön és használd ezt kanna helyett.
A kutyasuli oldalán van online tanácsadás,különösen ajánlom figyelmedbe a "Falkavezérség szabályai"című részt.
Ahhoz,hogy falkavezér legyél,nem kell fizikai erő vagy kiképzői vizsga,csak következetesség és az,hogy megtanuld megérteni a kutya viselkedését.
Sok éve kutyázom,"harci"kutyám volt és van.Azonnal észreveszem és keményen megtorlom a dominancia legkisebb jelzését is a kutya részéről.
Te is eljuthatsz ide,és nem lesz többé problémád a kutyával.
A legjobb az lenne,ha el tudnál járni a kutyával a Cerbi Suliba,de ha nem megy,fogadd meg a kiképzők tanácsait.
Milyen kutya egyébként(fajta,méret,nem)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!