Milyen kutyám legyen?
vagy már 5 éve ha nem több tetszik a yokrie csak most nagyon divatkutya lett és ezért lehet hogy nem ilyen fajtátkéne vennem csak annyira tetszik ez a fajta meg még annyi mindent mondanak a yorkie gazdikról :( néha jogtalanul
szerintetek mit csináljak?
Ha neked a yorki tetszik, akkor legyen yorkid. Csak azt fontold meg jól, kitől veszed. Szaporítónál úgy 30-50 ezer, Tenyésztőnél inkább 100 fölött.
Én mikor vettem a fajtatiszta kutyám, több, mint fél évig kutattam kennelek után és személyesen is meglátogattam őket, mire meghoztam a végső döntést.
Csak törzskönyves kutyát vegyél, olyan szülőktől, akik kiállítási eredményekkel, tenyész szemlével, tenyész engedéllyel, szűrési eredményekkel rendelkeznek és hivatalosan, a MEOE által bejegyzett kennelben születtek. Így jó eséllyel nem egy hozzáértés nélkül tenyésztett beteg kutyád lesz. Természetesen ennek meg kell fizetni az árát, ami szinte biztos, hogy 6 jegyű szám...
Ha tényleg ennyire tetszik akkor válaszd őket, és sza*rd le ki mit mond..:) Egyszer úgy is kifog menni a divatból.:)
De ha ennyire zavar hogy divatos, és terriert szeretnél akkor én a helyedbe a skót terriert választanám.:) ( aranyos fekete, mint a suzi és tekergőből.)
És ha veszel kutyát ne szaporítótól hanem inkább tenyésztőtől vegyél, figyelj rá hogy egészséges idegrendszerű legyen.. törzskönyv ugye..stb :)
olyan fajtát válassz, amelyik tetszik és velebírsz.
Tudom, hogy közhelyes, de tényleg az elsődleges, hogy tessen, a másik, ami talán fontosabb az elsőnél, hogy ismerd a fajtát, tudjad JÓL tartani! Tudd azt is, hogy mire kell! Más való kizárólag ölebnek, megint más "sporttársnak" vagy vadászni.(Pl: harcikutyát törékeny alkatú, alig otthon lévő karrierista csajnak nem, de mondjuk yorkit egy aktív sportolónak, aki szánhúzatna is, azt sem)
Ismerek olyan srácot, aki bikejöring-ezik a vizsláival, kopóival. Na ott egy tunya bernáthegyi nem állná meg a helyét. A yorki-ra visszatérve, azért az nem csak egy ütyülüpütyülü babuci játékszer, hanem egy terrier! A terrierek határozott és domináns jellemű kutyák, egygazdásak. De azzal semennyire (!) sem szabad törődni, hogy mások mit szólnak a választásodhoz. Csak a fentiekre koncentrálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!