Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a jobb száraztáp?

Melyik a jobb száraztáp?

Figyelt kérdés
Skótjuhász kölyöknek melyik száraztápot ajánljátok? Jókat hallottam pl. az Amikinosról és a Taste of the Wild-ról, szimpatikusnak tűnik még az Earthborn és a Nutra Gold is, de ezekről nem nagyon találtam tapasztalatot. Egyáltalán mire kell odafigyelni az összetevők, beltartalmi értékek kapcsán? Már itt a gyakorikérdéseken is olvastam, hogy a skótok kényesek lehetnek pl. a magas fehérjetartalomra.... Várom a tapasztalatokat, kinek melyik táp vált be? Előre is köszönök minden segítő választ!

2013. aug. 23. 12:46
 1/6 Maxitabi ***** válasza:

Az általad felsoroltak közül a legjobb a Totw,és nem is magas a fehérjetartalma. Az earthbornból a gabonamentes jó, az első szerintem felejtős,utolsót meg kell nézni.

A fontos:(szerintem ne legyen benne gabona, max rizs),az sem a legtöbb-mert trükköznek is -szétszedik több részre a gabonát.A hústartalom a lényeg: húsliszt, dehidratált HÚS legyen benne, ne állati melléktermék, állati származék vagy fehérjekivonat.(a fehérje ne növényi, hanem állati legyen). Tilos a cukor-se répa, se más formában. Színezék,E-k nagy része, tartósítószer sem. Vitaminok is inkább természetes anyagból, ne mesterségesből-bár sok mindent nem lehet a szárazba így beletenni.

Nekünk border collienk van, neki is elég érzékeny a gyomra, de kis korától pl orijen puppy-t, majd orijen adult-ot ill acana pacificát kapott-kap,de neki semmi gondja a magas fehérjével.(azok igazán a legmagasabb fehérjéjű tápok)Igaz, kap hozzá kefírt is, néha csontos húst.

Ha igazán ügyelni akarsz a táplálásra, akkor a legjobb a nyers etetés-BARF vagy prey,akkor szabályozhatod, mikor mit kap, sokkal jobb,mint a száraztáp. Viszont ott nagyon ügyelni kell az arányokra (pl Ca-P arány nem mindegy), vitaminpótlásra!!

2013. aug. 23. 13:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a sok hasznos infót. Esetleg kifejtenéd, hogy az elsővel mi a probléma? Csak a tisztánlátás kedvéért.... TOTW Pacific Stream-ből mindenképp megpróbálok szerezni egy kis "kóstolót". Írtad, hogy az Earthborn gabonamentese is jó... ahogy látom, ebből többféle is van, de ezek mind felnőtt kutyának valók. Adható felnőtt táp egy kölyöknek? BARF-témában annyira még nem vagyok otthon, így kezdőként nem mertem megkockáztatni... ahhoz azért kéne némi tapasztalat, hogy egy megfelelő tápértékű menüt össze tudjak állítani a kicsikének.
2013. aug. 23. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
A felsoroltak közül én is a TOTW-ra szavazok.Gyárt rengeteg félét,nézz szét melyikben van a legkevesebb fehérje.Skót juciknál nem vagyok otthon...
2013. aug. 23. 14:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Sierra Mountain és a Pacific Stream a legalacsonyabb fehérjetartalmú... próba-cseresznye :-) aztán meglátjuk, a kisasszonynak majd melyik fekszik jobban.
2013. aug. 23. 15:51
 5/6 Maxitabi ***** válasza:

Bocsi, összetévesztettem egy másik táppal az elsőt. Most megnéztem a precision-t, nagyon szimpi az összetétele,az is jó lenne neki!!

Mindenképpen kölyöktáp,de a totw is azt hiszem olyan, hogy minden életkorban adható, csak az adagolás eltérő.

2013. aug. 24. 13:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2013. aug. 25. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!