Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hízókúra kutyának?

Hízókúra kutyának?

Figyelt kérdés

Van valami konkrét "recept" arra, hogy egy kisebb testű kutyát hogyan lehetne kicsit hizlalni? Elég gyorsa az anyagcseréje a kutyának és hiába eszik meg mindent, nem hízik, pedig még 1-1,5 kiló ráférne.

Eszik tápot is, házi kaját is, tényleg mindent megeszik, egyáltalán nem válogatós. De valahogy mégsem marad meg rajta. Nyilván nem zabál állandóan szalonnát, de azért nem is száraz kenyéren él. :D

Arra is gondoltam, hogy lehet valami orvosi baja van. De anno, mikor elhoztuk a menhelyről, akkor nyilván sovány volt. Hízott egy kilót de ott meg is állt. Kérdeztem többször az orvost, nem mondott rá semmit, hát... nem győzött meg.

2013. aug. 22. 15:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

Gratulálok azoknak, akik képesek voltak nulláig letolni a leghasznosabb választ (1. és 7.) Remélem, nekik nincs kutyájuk!

Kutyát nem hizlalunk, nem disznó az. Húsevő, akárki akármit mond.

2013. aug. 22. 17:45
 12/17 A kérdező kommentje:

Te nagyon gyenge elméjű lehetsz. :D Olvasd már el, hogy mit írtak a többiek, csillagvirágbogárka!

nem állította, hogy a kutyák nem esznek húst... és még mindig nem az a célom, hogy kövér legyen a kutya. De ha gondolkoznál kicsit, akkor tudhatnád, hogy előbb kell egy kis zsír, amit át lehet alakítani izommá. Az izom lesz csak úgy magától... de ezt a kutyák megoldják maguknak ha van mit átalakítani.

2013. aug. 22. 18:23
 13/17 A kérdező kommentje:
*nem lesz magától
2013. aug. 22. 18:29
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

Érdekes, nekünk az orvosin azt tanították, hogy az izomépítéshez fehérje kell. Hol hallottad ezt a sületlenséget a zsírral kapcsolatban?

Soha nem értettem azokat, akik itt az állatok táplásáról semmit nem tudnak, de lepontozni azt igen.

Én pontosan értem a kérdésedet, de nem értem, mi a bajod a kuytáddal. Jól érzi magát, játékos. Ez nekem elég.

Jabban bírja a megterhelést, mint te.

Adj időt neki. Sok időt! Ha mostaha körülmények között élt sokáig, a javulás is elhúzódhat. Ha lötyüg a bőre, hát lötyög.

Én orvosként sem tudok mást tanácsolni, mint hogy mozogjatok sokat és kapjon fehérjében gazdag táplálékot, elsősorban húst.

Semmiképpen sem adj neki növényi eredetű anyagokat, bármennyire szereti, s bármit is hordanak itt össze egyesek.

2013. aug. 22. 20:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Az a bajom, hogy nem normális, hogy ennyire vékony! Adjak időt? Már 2,5 éve velünk van, ennyi idő alatt csak össze kellett volna szednie magát. :)

Amúgy lehet rosszul írtam de úgy értettem, hogy kell, husi a kutyára. Én pl csont sovány vagyok, így izmom sincs sok. Így értettem.

2013. aug. 22. 21:01
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező!

A hús a megoldás mivel abban a van a fehérje, vagy vegyél neki minőségi tápot...ajánlom-www.acanashop.hu-ingyen kihozzák bárhová havi 1x.

2013. aug. 23. 07:58
 17/17 A kérdező kommentje:

Brit Prémiumot kap. :)

Köszi a válaszokat, bár nem lettem okosabb, mert azt eddig is tudtam, hogy főleg hús kell egy kutyának. :) Úgyhogy marad az, hogy ha pár hónap múlva rendeződnek az anyagiak, akkor veszek neki több husit. :)

2013. aug. 23. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!