Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutya belenyalt a szemembe...

Egy kutya belenyalt a szemembe, lehetek tőle férges?

Figyelt kérdés
Ő egy elhanyagolt kutya, még a fésülésére sem szánnak időt, félek, hogy férges és valami bajom lesz, hallottam, hogy meg is lehet vakulni tőle, már többször láttam (nem most, hanem régebben), hogy "szánkázik", húzza a fenekét a földön.
2009. okt. 29. 15:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Na jó, most már tényleg nem tudom, mit gondoljak. :(
2009. okt. 29. 16:25
 12/17 anonim ***** válasza:

A nyalással nem leszel férges.

Viszont a kutyák székletében van egy parazita vagy vírus vagy baktérium (a nevét sajnos nem tudom), amitől évente kb 6 kisgyerek vakul meg úgy, hogy a kutya belekakil a homokozóba, ők meg ott játszanak. Namármost a kutya a fenekét is a nyelvével tisztógatja... tehát van esély megfertőződni tőle. Ennek érdemes utánajárni háziorvosnál és állatorvosnál is.

2009. okt. 29. 17:52
 13/17 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem tuti beteg lettél, ha ezt meg kellett kérdezned. ...

Ne a szemészetre menj, hanem a pszichiátriára.

A kontak lencsé sztori meg nagyon gagyi érv, mert nem Európában, hanem elmaradott vilgrészen történt, ahol nem mindig tiszta a csapvíz. Ráadásul nyilvános mosdóban.

2009. okt. 29. 18:55
 14/17 anonim válasza:
én vagyok a ,,kontak lencsé sztoris": hátha Ausztrália elmaradott ország, akkor jó neked...
2009. okt. 29. 21:13
 15/17 anonim ***** válasza:

A szánkázás általában bűzmirigy problémára utal, nem férgességre.

Ha jól sejtem tőled ered egy pár hasonló kérdés itt a fórumon.

Én azt javaslom hogy ha ilyen komoly fóbiád van fordulj szakorvoshoz, aki segít ezt leküzdeni. Egy bizonyos pontig normális az óvatosság, de szerintem ezen a ponton te már rég túlmentél.

Megoldást jelenthet az is ha kerülöd az ilyenfajta kontaktust, idegen állatokkal.

2009. okt. 30. 10:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Előző voltam: hozzátenném még, hogy a kutya nem ritkán nyalja a fenekét, van amelyik egyenesen megeszi az ürüléket, ilyen módon tehát nem igaz az az előbb elhangzott állítás, hogy a nyál nem fertőzhet.

De ugyanilyen eséllyel fertőzhet egy kilincs, egy szúnyogcsípés vagy egy tömegközlekedési kapaszkodó is.

természetesen nem azt mondom hogy minden idegen kutyát bátran nyalogassunk, és lehet féreghajtó tablettát kérni az orvostól ha indokolt, de a veszélye és az esélye nem nagyobb mint bármelyik másik fertőződési formának.

2009. okt. 30. 10:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Az az 1-2 idióta akinek inge, húzzon már a pic5áb@... Rég röhögtem ekkorát. Az embernek azért van az immunrendszere, hogy megvédje. Bár ez a mai "modern" világban ismeretlen fogalom. Orvos, gyógyszer, oltás..Ezekbe fogtok beledög1eni.

Kérdező: A pszichiátriai problémádon kívül semmi bajod nem lesz.

Kontaktlencsésnek: A nyál PH értéke nem a szemhez van igazítva, ha csak nem megenni akarod:) Nem csoda ha begyullad. Közel sem biztos, hogy bakteriális alapú a dolog.

2009. okt. 30. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!