Miért ilyen agresszív tesóm kutyája? Képes lenne megölni a másik kutyát?
Adott egy bullterrier kutya. 1 éves lesz, és tesómé. Van még 1 beagle kutyája. Ő nagyon nyugodt, kedves.
A múltkor tesómnál voltam, és adott enni a kutyáknak, külön-külön. Akkor a bullja neki támadt a beaglere, mert oda ment a bullhoz, a tányérhoz, és így védte.
Akkor tesóm rászólt, meg az nem volt ilyen durva mint tegnap.
Tegnap a tesómnál voltam, elment, és megkért, hogy amíg vissza nem jön, adjak nekik én kaját. Adtam a a bullnak előbb, utána a beaglenek, és akkor türelmesen állt a tányér mellett, nem tudom, rám sose volt agresszív, engem imád mind kettő.
Na én adtam nekik enni, és a bulli oda rohant a beagle kajájához, mikor enni akart belőle, és morgott. Szóval befoglalta mind 2öt.
Akkor vissza küldtem, hogy neki ott van. Akkor vissza ment, majd a bealge enni akart belőle, erre rárontott a bulli, rohantam vissza, mert annyira harapta, hogy a beagle a hátán feküdt, és a nyakát harapta a bulli, és üvöltöttem rá, rá öntöttem 1 vödör vizet, és akkor is harapta tovább.
Mintha meg akarta volna őlni. És leráncigáltam a beagleről, de véresre harapta a nyakát.
Komoly sérülése nem lett, de picit vérzett a nyaka.
Ezt miért csinálta? Valami nem normális nála? A beagle már feküdt, megadta magát, az meg harapta a nyakát.
Képes lett volna megölni?
Szerintem rohadtul nincs jó kézben az a kutya tesómnál.
Hát akkor első körben ivartalanítás,másodszor nincs megnevelve a bulli,harmadszor minek eteti egy helyen őket?
Zárja el az egyiket,ha ilyenek evés közben,meg kezdje el megnevelni a bullit.Na meg jegyezze elő magát a dokinál ivartalanításra..
Érdemes ivartalanítani Őket. Ez azért van, mert nem a tesód a falkavezér (ennek olvasson utána) ezért a bulli azt hiszi, azt tesz, amit akar. Tedd messze egymástól a kajájukat, akár külön szobába, ha muszáj. Amúgy ajánlom tesód menjen el egy kutyaiskolába, a bullival, ott segítenek neki. A kutya rátok is veszélyes, nem csak a beaglere. Ha nem orvosoljátok a problémát, előbb utóbb, vagy téged, vagy tesódat harapja meg. És aztán gondolom el kell altatni, mert kezelhetetlen. Szóval minél előbb kutyasuli!! Lehetőleg, ha van a közeletekben, Tükör kutyaiskolába menjetek. Esetleg ezt nézzétek meg, de ez nem old meg mindent:
www.egyikkutyamasiknem.hu
Neveletlenek és tiszteletlenek, főleg a Bullterrier.
Ez mind a nevelés hiányossága. Nem engedhető meg egyik kutyának sem, hogy a másikat terrorba tartsa. Kaja evés idején sem. A gazdájának kell keményen beleavatkozni, hogy az egyik kutya a másiknak még a tálja közelébe se menjen.
Főleg a terriert kell megrendszabályozni, mert ha látja, hogy a gazda gyenge, vérszemet kap és ugyanúgy folytatja a belezabálást a másik táljába.
Én a kutyaúristennek sem engedném meg neki ill nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!