Valakinek a kutyusa lett már beteg az olcsó tápoktól? (Chappi, Friskies, darling. )
Mi mind a 4 kutyánkat Chappivel etetjük, amióta nálunk vannak. Az egyikük már 9 éves. Csak mostanában tudtam meg, hogy a magas sótartalmuk miatt vesebetegség alakulhat ki náluk emiatt.
Nem tudom, ez mennyire gyakori?
Nem sajnálnám tőlük az Orijent meg ilyeneket, de sajnos nem tudjuk megvenni.
Próbálunk majd gazdaságos alternatívát keresni.
Addig is a kérdés: mik a hosszútávú tapasztalatok a címben említett tápokkal kapcsolatban?
Én személyesen nem ismerek ilyen tápoktól tönkrement kutyát, de ezen a fórumon és más helyeken is olvastam már nem egy történetet, hogy nagy baj lett belőle. Pl. az egyik 1 éves korára alig bírt járni, mert nem tudott rendesen kifejlődni, megnőni.
Viszonylag elfogadható minőségű táp a Dog Chow, a Biomill, a Happy Dog. Ezekből 6000-8000 Ft egy 15kg-os zsák, és olyan 20% körül van a hústartalmuk.
Ha emellé veszel farhátat (húsosabb fajtát, nem az állateledeles kis nyeszlettet), nyakat, esetleg csirkecombot, heti 2 alkalommal megfőzöl neki egy adagot némi zöldséggel (répa, fehérrépa, zeller, karalábé), rizzsel, és mondjuk adsz neki gyümölcsöt (ha megeszi), esetleg kevés joghurtot, müzlit (olyat, amiben van olajos mag) alkalmanként, akkor rendben lesz a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!