Tenyésztés? Mik az alapok?
Sziasztok.
Nagyon nagyon szeretem a kutyákat kicsi korom óta. Jelenleg is van 2, de nem tk-sak. :)
Későbbiekben gondolkoztam a tenyésztésen.
Valaki tudna segíteni esetleg hogy mik az alapok, mik kellenek? Tudom anyagilag elég sok, és körülbelüli árakat tudna írni valaki?
Tudom sok idő, tapasztalat és pénz kell, de valaki esetleg segítene hogy elinduljak a kis úton hogy hátha összejön?
Mennek a zöldek. :)
Először is, milyen fajtára gondolsz?
(Amúgy egyáltalán nem ajánlom, ha szereted őket, máshogy fejezd ki, nem úgy hogy az eddigi rengeteg kutya mellé még tenyésztesz, ezzel is elvenni az esélyt a már világra jött kutyáktól. Arról nem is beszélve, hogy a kutyát pénzfialásra használod.)
Sünit én is tartok, igaz egyet, de van. Tenyésztővel mielőtt jött rengeteget beszéltem.
Kiállításon voltunk már, de úgy nem vagyok az a nagy dumás, utcán persze ha ismerős hoz kutyát megsimogatom, városban is láttam kölyköt, odamentem megkérdeztem meg lehet-e simogatni stb, de tenyésztő azért megint más, de köszönöm próbálkozom. :)
3-as, nem úgy gondoltam hogy évi 8-9 almot lehozni.
2-3 évente 1-1 alom, törzskönyves, szűrt kutyáknál, minőségi tápon nevelve főleg a mudi tk-san sem drága fajta nem jövedelmező, szóval nem a profitért tenyészteném őket. :)
Mudira gondoltam amúgy.
Munka, azaz terelő mudikra gondoltam. Hát hogy hogy hogyan?:) Ezt a kérdést kicsit lehetne pontosítani.
Szerintem a mudi az egyik legismeretlenebb magyar fajta, és kiváló munkakutyák, ezért jó lenne ha belföldön is híresebbek lennének és egészséges állomány lenne. Főleg hogy hazai kutyafajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!