Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Köteles vagyok én mindig...

Köteles vagyok én mindig ugyanahhoz az állatorvoshoz vinni a kutyámat? Vagy mehetek a nekem tetszőhöz?

Figyelt kérdés
Van egy kiskutyám két hónapja, és folyamatosan kapta az oltásokat mostanáig, így két hetente mentem vele az orvoshoz. Itt ahol most lakom. Első alkalommal az asszisztense önkényesen beleírta az oltási könyvébe, hogy ő az állatorvosa a kutyának. Engem erről meg sem kérdeztek, ezt utólag láttam mikor itthon megnéztem a könyvét hogy lepecsételték-e az oltásnál. Ha elköltözöm innen, mert bérlem a házat, biztos, hogy nem fogunk ide visszajárni. Csak azért kérdezem mert az előző kutyámmal is volt, hogy máshol adattam be a veszettség elleni oltást, mint az azt megelőző évben, és az önkormányzat elkezdett üldözni, hogy nincs beoltva a kutyám és azonnal vigyem, holott időben megkapta az oltását, csak máshol. Én ezekre a dolgokra nagyon figyelek, inkább még előbb viszem a kutyát nemhogy kimaradjon az oltás.
2013. aug. 14. 15:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

akkor meg miért vitted ehhez az orvoshoz, ha szerinted korlátolt?????? Én pont lesz@rom ki pecsétel és mit, legyen rendben a kutya. épp ezért járok már 10 éve ugyanahhoz a dokihoz, de istenemre ha legközelebb a kérdezésem nélkül pecsétel, meg irogat, hát én hatalmas botrányt csapok:)))))

Sosem értettem ezt az ide, meg oda viszem, meg itt olcsóbb, meg ott. A szeretett kutyám életét bizom rá, akkor ne az döntsön már, hogy hol, mi akciós. Melleslg nagyon sok állatorvos dijazza a hűséget.

2013. aug. 14. 21:48
 12/19 A kérdező kommentje:
Szó sincs az akciósságról. Most adattam be neki a lyme oltást, annak volt egy ismétlése, darabja 9500 forint volt. ez nem is kötelező oltás. Mindent beadatok neki, nem az árat nézem. 60 ezerért csináltattam neki kutyaházat, megvan mindene. Nem rossz ez az orvos, de nem is annyira jó, hogy hozzá járjak akkor is, ha innen elköltözünk. Akkor majd keresek mást, aki közelebb van. Nem tudom, honnan vetted azt hogy én azért akarom máshova vinni mert ott olcsóbb lenne bármi is, mert mint írtam az elején is, költözni fogok innen hamarosan.
2013. aug. 14. 22:34
 13/19 anonim ***** válasza:
ok értem én, de most ebből mit csinálsz ekkora problémát!!!! Mellesleg én egy percig sem mennék olyan állatorvoshoz, aki valamiért nem szimpatikus, még egy oltás erejéig sem!!!!
2013. aug. 15. 07:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Lyme oltás?????? Az embereknél úgy tudom elsőnek 2x kell beadatni hónaponta asszem és aztán 1 év múlva és aztán élete végéig 5 évente ismételni kell. Csak 1x felejtsd el beadatni a kutyának ezt az oltást és ha megcsípi 1 kullancs akkor nagyobb következményei lesznek mint azelőtt mielőtt beadattad volna. Szóval ezt úgy értem ha a lymr oltás előtt megcsípi 1 kullancs akkor kevesebbel köti be mint, hogy lyme oltás után csípné meg és nincs beoltva 5 évente. Szóval most már nagyon figyelned kell a napokat, hogy 5 évente el ne felejtsd beadatni a kutyának az oltást. De lehet, hogy ez kutyáknál másképp van nem tudom. Az embereknél biztos így van.
2013. aug. 15. 07:47
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem fogom elfelejteni, mert ezekre a dolgokra nagyon figyelek. Most két hét különbséggel kapta meg a két Lyme oltást, azt mondta az orvos hogy februárban kéne majd neki még egy. Javasolta a kennel köhögés oltást szeptember közepére, mielőtt még bejönne a hidegebb idő. Decemberben a veszettség elleni oltás ismétlése. Szóval nekem ezek így azért már fejben vannak előre, mit mikor kell. Amúgy meg legalább 3 havonta látni fogja orvos a kutyát, mert mikor féregtelenítés van, akkor viszem magammal, nézze meg ha nincs baj akkor is. Egyébként plusz biztosítéknak e-mail-t is szoktak küldeni a rendelőből, hogy esedékes az oltás, a rendszerükben ugyanis mindent nyilván tartanak, mikor volt a kutya náluk, mit kapott, mi volt a problémája, mennyi a súlya stb. Szóval gondolkodnak ők a gazdik helyett is, így nem nagyon lehet elfelejteni, szerintem.
2013. aug. 15. 08:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Minek ennyiféle oltás????
2013. aug. 15. 09:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó! Veszettség elleni oltás KÖTELEZŐ! Aztán a többi a gazdi dolga, hogy mit ad be a kutyájának, hogy megvédje!
2013. aug. 15. 09:23
 18/19 A kérdező kommentje:
Azért kell ennyi oltás, mert mikor magamhoz vettem a kutyát, felelősséget vállaltam érte! Amit lehet, megteszek érte, ne egy oltáson múljon már, hogy beteg lesz vagy nem... Nekem kell róla gondoskodni, mert ő nem tud magáról.
2013. aug. 15. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
én is vettem magamhoz egy pár kutyát, és tisztában vagyok a felelősségvállalással. Viszont ezzel az oltásmániával néha többet ártanak, mint használnak. A szervezetnek van egy természetes immunitása, mire akkor tesz szert, ha már valamilyen fertőzésen átesett, itt pl. a kennelköhögésre gondolok. A Lyme oltás sem nyujt 100%-os védettséget, ráadásul az egyszeri késleltetett beadatás kockázattal jár. Egy oltással nem mindig azért késünk, mert nincs rá pénz. Elég hozzá egy megfázás , vagy egy varrt seb a kutyán, amire pl. kap antibiotikumot, és már nem lehet időben oltani. Az én kutyáim kapnak évente egy veszettségit, egy kombit, negyedévente féreghajtás, azt jónapot. A kullancsra pedig 3 éve, csepegtető használunk, és még az életben nem volt megbetegedés, pedig nagy határjárók vagyunk. Ráadásul ott a babézia, ami igencsak veszélye.
2013. aug. 15. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!