Ivartalanítás idős szukakutyánál?
Figyelt kérdés
11,5 éves tacskó szerű kutyámnak lágyéksérve van, álterhes. Állatorvos felvetette az ivartalanítást. Lehet ennek kockázata. (Úgy tűnik a sérv miatt mindenképpen kell műteni)2013. aug. 14. 11:20
1/9 anonim válasza:
Minél idősebb, annál inkább lehet valamilyen kockázat DE ha amúgy egészséges a kutyus, akkor remélhetőleg nem lesz gond. De azért inkább az orvost kérdezd meg, ő jobban ért hozzá. :D El tudja sorolni a lehetséges kockázatokat. Sőt, akár több dokit is megkérdezhetsz.
2/9 anonim válasza:
Az ãlvemhességnek nagyobb az egészségügyi kockázata.
3/9 anonim válasza:
ha mindenképpen kell műteni akkor magának az ivartalanításnak nem lesz pluszkockázata ( az altatás maga a kockázat ) viszont az álvemhesség tényleg ártalmas, méhgyulladást eredményezhet stb szóval a dokidnak igaza lehet.
4/9 Imola Ágnes válasza:
Előtte vérvizsgálat, nézze meg a belső szervek működését, és hallgassa meg a szívét. HA van lélegeztetője, akkor műtse azzal, amúgy nem lesz gond...
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Mivel a sérv miatt mindenképpen tanácsos műteni, hajlok rá hogy "egy füst" alatt tegyék rendbe. Szívét meghallgatták, jónak találták. Egyébként egy nagyon energikus "jó karban" lévő, eleven mozgékony kutya volt mostanáig.
2013. aug. 14. 11:45
6/9 anonim válasza:
én 9 évesen ivartalanittam a dobermann szukámat. reggel 9-re vittem, és 10 kor már a kocsiban volt, aztn a napot végiszundikálta, és este jelentkezett, hogy akkor mehetünk labdázni:))) ha az orvos megvizsgálta, és jó a szive a kutyának, akkor szerintem nem elképzelhetetlen. csak kérdés, hogy az összevont műtét miatt mennyi ideig kell altatásban tartani a kutyát. mert az a nem mindegy.
7/9 anonim válasza:
És miért nem az állatorvost kérdezted meg erről?? Mi nem vagyunk orvosok. Kockázat egy fiatal kutyánál is van, idősebbnél nyilván nagyobb. Mérlegelj, hogy melyik a jobb döntés.
8/9 A kérdező kommentje:
13:001-hez
Értelmező olvasás? A kérdés kiírásában jeleztem, hogy állatorvos vetette fel az ivartalanítást. Úgy gondoltam, talán akinek szintén idős korban ivartalanították a kutyáját az megosztja a tapasztalatát. Mint látszik van is ilyen, aki nem kioktatóan válaszol.
2013. aug. 14. 13:21
9/9 anonim válasza:
Előtte csináltass egy szív ultrahangot. Ha a szíve rendben, akkor nagy baj nem lehet az altatásnál.
Egy ismerősöm 15 éves kutyusát pont múlt héten műtötték, és már tök jól van, nem volt gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!