Magyar fajták kuvasz, komondor. Ha van a komondor aki parásabb akkor miért van kuvasz is? Miért fehér mindkettő kutya? A komondor miért raszta? A kuvasz meg miért fehér labrador klón?
A kuvasz egy fehér labrador csak birka bundában, szerintem nem hogy ijesztő hanem egyenesen bizalom gerjesztő.
Genetikailag lehet köze a labradorokhoz?
Messze nem olyan parás a tekintete mint egy ázsiai juhásznak vagy akár egy komondornak akinek még a szeme sem látszik, és nem lehet tudni hogy mit gondol :D
A többi pásztor mint a kau,sarp,káj,kangal komoly tekintetű zord kutyák, ijesztőek, kemények.
Míg a kuvasz szerintem egy labrador, mert inkább aranyos mint ijesztő.
És hogy hogy csak nekünk magyaroknak van raszta kutyájuk mint a puli meg a komi, azt hinném ilyen kutya a rasztáknál élhetne. Egyedi kutyák míg a kuvasz szerintem egy turbózott labrador.
Hallod-e, kérdező, te aztán műveletlen vagy! Menj el a Mezőgazdasági Múzeumba, és nézd meg a honfoglaláskori, Fenékpusztán talált kuvaszkoponyát. Ott van mellette összehasonlításképpen a mai kuvasz koponyája is. A kuvasz már Árpád apánk lova után is követte, őrizte a honfoglalók "lábasjószágait".
Hol volt akkor még a labrador? Még az idők mélyében szunnyadozott.
Bár az is lehet,hogy valamikor a középkorban egy nyájkisérő kuvasz Németországban maradt, megtetszett egy angol tengerjárónak, aki magával vitte a Brit Szigetekre....A helyi vizslákkal való nászából születtek a labrador ősei...
Meséket kitalálni én is tudok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!