Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyar fajták kuvasz, komondor...

Magyar fajták kuvasz, komondor. Ha van a komondor aki parásabb akkor miért van kuvasz is? Miért fehér mindkettő kutya? A komondor miért raszta? A kuvasz meg miért fehér labrador klón?

Figyelt kérdés

A kuvasz egy fehér labrador csak birka bundában, szerintem nem hogy ijesztő hanem egyenesen bizalom gerjesztő.

Genetikailag lehet köze a labradorokhoz?

Messze nem olyan parás a tekintete mint egy ázsiai juhásznak vagy akár egy komondornak akinek még a szeme sem látszik, és nem lehet tudni hogy mit gondol :D

A többi pásztor mint a kau,sarp,káj,kangal komoly tekintetű zord kutyák, ijesztőek, kemények.

Míg a kuvasz szerintem egy labrador, mert inkább aranyos mint ijesztő.

És hogy hogy csak nekünk magyaroknak van raszta kutyájuk mint a puli meg a komi, azt hinném ilyen kutya a rasztáknál élhetne. Egyedi kutyák míg a kuvasz szerintem egy turbózott labrador.

2013. aug. 10. 03:15
1 2
 11/12 Aliran válasza:
100%

Hallod-e, kérdező, te aztán műveletlen vagy! Menj el a Mezőgazdasági Múzeumba, és nézd meg a honfoglaláskori, Fenékpusztán talált kuvaszkoponyát. Ott van mellette összehasonlításképpen a mai kuvasz koponyája is. A kuvasz már Árpád apánk lova után is követte, őrizte a honfoglalók "lábasjószágait".

Hol volt akkor még a labrador? Még az idők mélyében szunnyadozott.

Bár az is lehet,hogy valamikor a középkorban egy nyájkisérő kuvasz Németországban maradt, megtetszett egy angol tengerjárónak, aki magával vitte a Brit Szigetekre....A helyi vizslákkal való nászából születtek a labrador ősei...

Meséket kitalálni én is tudok!

2014. máj. 24. 16:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a kuvasz az egyik legfélelmetesebb kutyafajta... Közelítettél már meg kerítést, ahol kuvasz van? Tuti nem... Az az érzésed, ha ez most kijön onnan megöl...Eszembe nem jutna egy labradorral összehasonlítani...Elég, ha a szemükbe nézel, ég és föld a kettő...
2014. júl. 25. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!