Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya-macska barátság? Többi...

Kutya-macska barátság? Többi lent!

Figyelt kérdés
Van egy 8 éves macskám és most kapok egy 10hetes kutyát. Nyilván a kutya talán hamarabb elfogadja a macskát, de attól félek a macska nem annyira... Mivel egy kutyával kell megosztania a territoriumát, alapból nem jön ki a kutyákkal mert mind megkergeti, de ha bármi baja lesz a macskának akkor a kutyának mennie kell!! Hogy szoktasam őket össze?
2013. aug. 8. 22:51
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Én ugyan felnőtt kutyát hoztam a felnőtt cicáim mellé, de hátha így is tudok segíteni.

Nagyon fontos szem előtt tartanod, hogy a macska egy nagyon féltékeny állat. Ezért az első időkben, amikor a cica is ott van, próbáld meg figyelmen kívül hagyni a kutyát. Ne simogasd, ne szeretgesd előtte. A cicával viszont látványosan többet foglalkozz mint általában.

A kutya kajája ne legyen csábítóbb mint az övé. A cicának a kedvenc kajáit add ebben az időszakban.

A kutyát azonnal tiltsd ha piszkálni akarja a macskát. A cicák valóban nem értik a kutya testbeszédét, hiszen pont ellentétes az övékkel (pl farokcsóválás), ezért könnyen támadásnak nézhet egy barátságos gesztust. Ekkor a kutyára is veszélyes lehet és a későbbi kapcsolatuknak sem tesz jót.

Ha a cica már el jut odáig, hogy nyugodtan viselkedik amikor egy helységben vannak, sicsérd meg, adj neki jutalomfalatot.

Ha ezeket betartod nem lesz gond. :) Nem biztos, hogy kebelbarátok lesznek, de jól meg fognak férni egymás mellett.

Nagyon nehéz egyébként, ne várj gyors eredményt. Az első néhány nap nálunk nagyon rossz volt, az egyik cica nem evett két napig, már hányt. A másik meg elkezdett bepisilni. Már ott voltam, hogy vissza kell vinni a kutyát. De aztán szép lassan rendeződtek a dolgok, most már tök jól meg vannak. :) Kb 2 hónap kellett egy normális szint eléréséhez, de még mindig fejlődik a kapcsolatuk. 8 hónapja van itt a kutyus.

2013. aug. 8. 23:54
 12/38 anonim ***** válasza:
90%
Hát igen,egy macskát nehezebb lebeszélni.De egy kölyök tanulékony és elkerüli majd,ha kap egy két taslit.Ezt el kell fogadni.Csoda is történhet,hogy a morcos macska megszereti a kölyköt.Van ilyen is.Szerintem az elején csak figyeld őket,nem kell különösebben beavatkozni.Ha cica rondán néz,kutyut hívd onnan el.
2013. aug. 9. 00:47
 13/38 A kérdező kommentje:
Az gond lehet hogy nincs irartalanítva? Mind 2 fiú
2013. aug. 9. 06:22
 14/38 A kérdező kommentje:
Nem morcos :) szerintem ki tud jönni még a fiú macskákkal is (azon kívül hogy az unokatestvérével nőt fel ők pl mosdatták egymást együtt aludtak...) szomszédom 1-2 hete hozott kismacskát mikor a kismacska megszokta a helyet és hozzánk is átjárt akkor bemutatuk neki a Timon ( én macskám) csak szagolgatta, de a kismacska egyértelműen támadóan lépett fel és így se bántotta meg volt, hogy 4 macskánk 'volt' ugyanis szétköltöztek a szomszédok és aki itt maradt az rühelte a macskákat és. mind2.macskájuk átszokott hozzánk egyik öreg volt legyengült... a másik kicsi alultáplált (pontosan nem emlékszem mennyi idős volt de a mérete megegyezett egy kisebb patkányéval mikor a többi akkori macska már majdnem teljesen felnőtt) és a 2 macskám hagyta őket először enni és csak akkor álltak neki enni ha a 2 gyenge abba hagyta pedig jóval erősebbek voltak
2013. aug. 9. 06:40
 15/38 Imola Ágnes ***** válasza:
Szerintem nálad az a gond, hogy nem értessza a kutyákhoz. Ha azt mondod, hogy a kutya buta volt mert elkezdett rohanni, és fellökött, akkor ez egyértelmű. Kezd el magad beleásnia kutyás témába, és akkor nem lesz gond.
2013. aug. 9. 07:42
 16/38 A kérdező kommentje:
Nem ismerted azt a kutyát... Volt mellete egy zsemlye színű tacskonál kicsit nagyobb kutya ő okos volt neki meg lett mondva h vigyázz rá és el se mozdult a babakocsi mellől. De egy okos kutya nem lök fel egy 1 éves babát...
2013. aug. 9. 07:52
 17/38 anonim ***** válasza:

Amikor kiskutyát kaptam az én macskám már legalább 3 éves volt. A kiskutya persze nyúzta, játszani akart vele. A macska ezt tudta mert előtte már volt kutyánk ezért eleinte kerülte, de utána, Mikor nagyobb lett és megtanulta hogy nem szabad agyon nyúzni a macskát akkor már több időt töltöttek együtt. Ha télen fáznak akkor is együtt alszanak, de még most is szoktak verekedni :)

A macskám már megtanulta, hogy csak tőle nem kell félni. Tegnap jöttek hozzánk vendégségbe és hozták a kutyát is. Én ölbe vettem a macskámat, mert a másik kutya nem volt hozzászokva a macskákhoz. Éreztem hogy a macska menekülni akar, de nem hagytam. Amikor az én kutyám van csak itthon akkor sosem akar kiugrani az ölemből vagy menekülni, de megtanulta hogy bízhat benne. :)

2013. aug. 9. 08:46
 18/38 Imola Ágnes ***** válasza:
Azt a kutyát nem ismerem...de általában a kutyákat igen. Nem látod át mit jelent ez.... minden kutya más és más...amit az egyik megcsinál ugyan olyan nevelés mellett, a másik lehet nem... a válaszoddal csak az én állításomat támasztottad alá.
2013. aug. 9. 08:49
 19/38 sippara ***** válasza:
0%
Okos kutya nem lök fel egy egy éves babát? ...és ha mégis, akkor vagy kikötjük, vagy ALTATÁS?! Te szentséges jézusatyaúristen... ne legyen kutyád. Nem a kutya volt "buta", hanem a szüleid.
2013. aug. 9. 09:28
 20/38 A kérdező kommentje:
Előttem szólónak esszel kommentelj! Mégegyszer mondom NEM ISMERTED A KUTYÁT! Mindig kiszokták emelni, hogy minden kutya egyéniség nem hasonlítható más kutyához!
2013. aug. 9. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!