Kutya-macska barátság? Többi lent!
Én ugyan felnőtt kutyát hoztam a felnőtt cicáim mellé, de hátha így is tudok segíteni.
Nagyon fontos szem előtt tartanod, hogy a macska egy nagyon féltékeny állat. Ezért az első időkben, amikor a cica is ott van, próbáld meg figyelmen kívül hagyni a kutyát. Ne simogasd, ne szeretgesd előtte. A cicával viszont látványosan többet foglalkozz mint általában.
A kutya kajája ne legyen csábítóbb mint az övé. A cicának a kedvenc kajáit add ebben az időszakban.
A kutyát azonnal tiltsd ha piszkálni akarja a macskát. A cicák valóban nem értik a kutya testbeszédét, hiszen pont ellentétes az övékkel (pl farokcsóválás), ezért könnyen támadásnak nézhet egy barátságos gesztust. Ekkor a kutyára is veszélyes lehet és a későbbi kapcsolatuknak sem tesz jót.
Ha a cica már el jut odáig, hogy nyugodtan viselkedik amikor egy helységben vannak, sicsérd meg, adj neki jutalomfalatot.
Ha ezeket betartod nem lesz gond. :) Nem biztos, hogy kebelbarátok lesznek, de jól meg fognak férni egymás mellett.
Nagyon nehéz egyébként, ne várj gyors eredményt. Az első néhány nap nálunk nagyon rossz volt, az egyik cica nem evett két napig, már hányt. A másik meg elkezdett bepisilni. Már ott voltam, hogy vissza kell vinni a kutyát. De aztán szép lassan rendeződtek a dolgok, most már tök jól meg vannak. :) Kb 2 hónap kellett egy normális szint eléréséhez, de még mindig fejlődik a kapcsolatuk. 8 hónapja van itt a kutyus.
Amikor kiskutyát kaptam az én macskám már legalább 3 éves volt. A kiskutya persze nyúzta, játszani akart vele. A macska ezt tudta mert előtte már volt kutyánk ezért eleinte kerülte, de utána, Mikor nagyobb lett és megtanulta hogy nem szabad agyon nyúzni a macskát akkor már több időt töltöttek együtt. Ha télen fáznak akkor is együtt alszanak, de még most is szoktak verekedni :)
A macskám már megtanulta, hogy csak tőle nem kell félni. Tegnap jöttek hozzánk vendégségbe és hozták a kutyát is. Én ölbe vettem a macskámat, mert a másik kutya nem volt hozzászokva a macskákhoz. Éreztem hogy a macska menekülni akar, de nem hagytam. Amikor az én kutyám van csak itthon akkor sosem akar kiugrani az ölemből vagy menekülni, de megtanulta hogy bízhat benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!