"Fedeztetés ajánlásánál" mik a feltételek, alapvető dolgok hozzá?
Mivel a kutyám gyönyörű,nagyon jó tenyésztőtől van,jó az idegrendszere,nem volt beteg vagy ilyesmi,mindig jó kutya volt,nem is kellett tanítani csak ül meg ilyenekre,szeretném fedeztetni.
Azért írtam tulajdonságokat is,mert inkább családi kutya,és a tulajdonságok részben öröklődnek asszem.
Na most,mi kell ahhoz h ezt megtehessem?
Az baj hogyha csak 1 heréje van?
Adatai:
Nagytestű
Fajtatiszta német dog
Kan
Törzskönyves
Vérvonala egy ideig visszavezethető,megtekinthető
Családi kutya,házőrző
Ui.:Az nagy baj lenne h a kutyáktól csak kerítés választotta el eddig?
Szukákkal játszott,de a kistermetűeket ugatta morogta,szukákat és kanokat is.
Feltételek:
-egészségügyi szűrések
-verseny/kiállítási eredmények
-jól szocializáltság (kutyasuli, esetleg vizsgák, de a minimum, hogy nem támad más kutyákra, közömbös, játékos velük)
- 2, a herezacskóba teljesen leereszkedett here
- tenyésszemle
-jó idegrendszer (ami kiderül az utcán való viselkedésből, kutyákkal való viselkedésből stb.)
- jó vérvonal, ami érdemessé teszi utódok létrehozására.
Ez a minimum.
Ha valóban olyan tulajdonságai lennének,amiket érdemes továbbvinni,akkor már a tenyésztője és egyéb más tenyésztők is felfigyeltek volna rá.A gyönyörű pedig relatív,mindenkinek a sajátja a legszebb.Ha nincs díja,amivel MÁSOK is elismerték,hogy szép,jó,egészséges,stb akkor nincs értelme.
És az,hogy egy heréje van,mindenféleképpen kizárja a tenyésztésből.Ha tenyésztőtől vetted,neki mondania kellett volna,hogy hobbi célra kaptad a kutyát és ivartalanítani kellett volna,vagy kellene.Csak a saját hírét rontja,ha engedi,hogy fedeztess a kutyával.
Mellesleg,nem te kérdezted,hogy hány oltás kell a kutyának???
Ha az évenkénti kombit se kapta meg,akkor pláne nem érdemes fedeztetni.Gondolom semmilyen szűrése sincs,pedig a dogoknak van jó pár örökletes betegsége.Ha bármelyiket örökíti,akkor lesz egy alomnyi beteg kutya,akik előbb vagy utóbb a fajtamentésnél végzik...
Azért köszi válaszokat.:)
Szép és jó idegrendszerű utódok miatt szerettem volna,,ha a szuka is minőségi lett volna.Még kölyökkorában is,fél évesen is egyszerűen csak úgy ragyogott.
Meg pénzt kértünk volna érte vagy vmit cserébe.
De azért nem akármilyen kutyával akartam,törzskönyv,oltások stb.
3#:
Én csak kérdeztem vmit,mert nem tudtam.
Nem kell egyből letámadni.És nekem a tenyésztő nem beszélt 8 évesen.
Apukámat pedig még nem kérdeztem meg.
A gyönyörű dologgal egyetértek,de minden dog alapból gyönyörű,már ha jól van tartva.
Meg ha lehetne is,tuti h nem fedeztettem volna még,majd a következő dogomnál,azért kérdeztem előre.
Szűrésről ÉN nem tudok,de a szülei természetes h levannak,szüleinek gondolom vannak díjai,és a tenyésztő is díjas.
Én is szeretném egyébként ivartalanítani.
Azt tudja vki mennyibe kerülhet a nagytestű kan dogoknál?
3-as vagyok,nem támadtalak le,csak rémlett a kérdésed.
Ha fedeztetni szeretnél egy kannal,akkor próbálj egy olyan kennelből egy olyan kutyát kiválasztani,ami több szakember szerint is megfelelő,vásárold meg (drágább,mint a hobbi célú kutya) kezdj el vele kiállításokra járni,halljanak rólad és a kutyádról,érjetek el jó eredményeket,legyenek meg a kötelező szűrések és persze a tenyészszemle.Ha ilyen körökben mozogsz,és valóban jó a kutya,akkor biztos,hogy felfigyelnek rátok és ŐK fognak megkeresni TÉGED,hogy fedeztesd a kutyádat az övékkel.
Ez sajnos évek alatt valósulhat meg,de nem lehetetlen :)
Csak az altatás kerül kb 10e ft-ba,attól függ hány kg.
Sztem olyan 25-30ezerre készülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!