Milyen kutyát válasszak?
13 évas fiú vagyok, a szüleimmel élek, és szeretnék tartani kis, majd nagy kutyát, egy nagy kertes házban lakunk, kezdő vagyok, de tanítani szeretném a kutyámat, esténként lenne rá időm hogy 3 órát sétáltassam minimum, pénzem van az egézséges fejlődéséhez, a jó minőségű kajákhoz, stb...
Legyen olyan mint én, virgonc, az is jó lenne ha ugatna, hogy vigyázzon a házra, 10 éves a legkisebb tesóm, kiszökni nem tud, mivel a kerítés alja beton, (direkt ezért) milyen kutyus legyen akkor, szeretném gondoznám, etetném, nem lenne hiánya semmiben, esetleg milyen könyveket kéne elolvasnom ahhoz hogy jól tudjam tanítani stb...
Ja és ne legyen olyan hogy egyből mindenkiben megbízik, mondjuk ne nyalogassa az esetleges betörő kezét, hanem először legyen közömbös!!!
Beagle! Nekem is van egy 3 éves Beagle kislány kutyám. Szeret játszani, nagyon könnyen tanul és nem olyan fajta hogy össze-vissza nyalogat. Az idegenekre ugat de nem harapja meg őket. Saját gazdáját imádja szinte a többieket levegőnek nézi. Kicsit eszik viszont elég válogatós fajta.
Nagy szeretet igénye van és akár egész nap csak szaladgál az udvaron a házban meg nyugodtan lefekszik a szőnyegre.De mivel azt írtad hogy kezdő vagy még tudom ajánlani a Welsh Corgit vagy a Cavalier King Charles spánielt .
A Beagle nem kezdőknek való.Az sem igaz,hogy válogatós.Csak az a kutya válogatós,akit hagynak válogatni.
Kezdőknél örök klasszikus labrador,golden. Igaz egyik sem házőrző,de jelezni tudnak.
Esetleg ha "elrettentőbb" kutya kellene és lehet valóban nagytestű,akkor akár a leonbergi akár az újfundlandi is jó választás.Nagy maci kutyák,viszonylag nyugodtak így a kis tesóddal sem lesz gond.Fontos,hogy jó helyről vegyétek,így nem lesz sem ideggyenge agresszív,sem beteg amitől szenved a kutya.
Az etetése sem olyan drága,mivel meglehetősen nagydarab kutyák így nem ugrálnak annyit,de pl az újfundlandi imádja a vizet így nagyokat lehetne vele pancsolni.
Ajánlatos a kutyaiskola is,illetve kezdetben Jan Fennel könyvei,vagy Cesar Millan könyvei is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!