Elkezdett mindenkire felugrálni a kutyám. Miért teszi ezt és mit tegyek ellene?
Olyan házban lakunk, ahol két lakást kiadtunk más lakóknak. Tehát az udvarunkba is van bejárásuk. A kutyánk most 9 hónapos, és egy ideje kamaszodik, és próbálkozik nálunk a szokásos módokon. ugrálás, csipkedés stb stb. Ezt mi tudjuk kezelni a párommal.
Eddig az itt lakók mentesültek a kutyánk hülyeségeitől, mivel csak velünk "falkatagokkal" próbálkozott. De mostanában mondták hogy rájuk is felugrál. És mindenkire aki belép a kapun.
Miért teszi ezt, mi változhatott meg?
A lakók néha megsimogatják, talán ezért? De aki akkor érkezik és idegen az nem nyúlt hozzá és mégis ugrál rájuk (nem mindenkire. Csak aki kicsit is figyel vagy figyelt már rá)
Most kérjem meg az itt lakókat hogy ne is vegyék figyelembe a kutyát? Talán attól leáll? Nem akarom hogy őket is el kezdje harapdálni.
Mit javasoltok?
Én kutyusom is csinálta,de (bár ez kicsit agresszív) ellököd magadtól,rászólsz,hogy "Mit csinálsz???" majd rálépsz a lábára/ráütsz egyet pl. a fejére.(de vigyázz,mert ha nincs olyan kapcsolatod a kutyával,akkor megharaphat,tehát,ha nem te vagy a falkavezér,akkor ezt ne.)
Remélem tudtam segíteni,nekem bevált.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!