Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fésűt ajánlotok golden...

Milyen fésűt ajánlotok golden retriever szőréhez? Esetleg le lehet nyírni?

Figyelt kérdés

megnő télire? kinti kutya ugyanis. rettentően hullik a szőre!

linkeljetek is fésűt ha tudtok!

2013. aug. 7. 16:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A yorkinak egyrétegű szőre van ami folyamatosan nő és nem vedlik, a golden retrievernek kétrétegű, nem nő neki folyamatosan és vedlik. Tehát más szőrtípus és másként ell kezelni. Nekem ne mondd, hogy mennyire jön folymatosan a szőr a kutyából, leonbergim van ami duplája a tiednek szőrmennyiségre is, szóval tisztában vagyok vele. Meg azzal is, hogy az utcán 10 kutyából 7 nincs rendesen kifésülve, mert a gazdik lusták rá.
2013. aug. 7. 20:31
 12/17 anonim ***** válasza:

A furminátorral ponthogy nem dőlne belőle a szőr állandóan. Egy alapos kefélés után (kb 45 perc-1 óra) elég lenne heti egyszer egy kicsit átkapirgálni.

Ha lenyírod, akkor azok a szőrök, amik kihullanának is bennmaradnak, ami miatt vakarózni fog a kutya és sanszos egy bőrgyulladás is.

2013. aug. 7. 21:56
 13/17 Collie ***** válasza:
83%
Látom a kérdező még mindig nem fogja fel a dolgokat....:D Nos, nekem golden retriever-labrador keverékem van, de a bundája hosszú, tehát jobban hajaz egy goldenra. Írták előttem, hogy 2 rétegű a bundája. Na most, azt képzeld el, hogy amikor leviszem úsztatni a kutyát a Duna-partra, és akár egy órát is ellubickol a vízben, a szőrének csak a legfelső rétege lesz vizes! Az alsó szőrréteg teljesen száraz! Ha te lenyírod annak a kutyának a szőrét, azzal hatalmas nagy kárt fogsz csinálni! Soha nem lesz olyan a bundája, mint régen. A kutyám bal mellső lábát februárban műtötték, így egy egész szép darabon kopaszra nyírták a lábát. Fél éve volt a műtét, azon a helyen nem nőtt vissza szép zászlósra a szőre, fele hosszúságú, mint előtte volt. Vegyél egy furminátort, szánj a kutyádra pár órát, keféld ki a szőrét, és nem lesz bajod vele. Ennyit nem vagy képes megtenni a kutyádért? Egyáltalán minek kellett hosszú szőrű kutya, ha lusta vagy ápolni a kutyán azt, ami az egyik jellegzetessége....
2013. aug. 7. 22:16
 14/17 A kérdező kommentje:
Colli, már megbocsáss, de kikérem magamnak ezt a hangnemet! Igen, szerinted kibäszottnagy lustaságra utal, ha utánaérdeklődöm itt is, mielőtt elviszem kozmetikushoz? Igenis törődök a kuytával, és szerintem azzal, hogy kérdezek nem vagyok felelőtlen és gyenge elméjű. Tehát sikerült felfognom, már akkor, amikor ketten ajánlották a azt a fésűt. Neked minek kellett regisztrálnod, ha ilyen hangnemben tudsz kérdésre választ adni? Kérlek TÖBBET IDE ne írj.
2013. aug. 8. 15:25
 15/17 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm. Külön annak, aki linkelte az oldalt, meg, aki elmagyarázta a yorkisat!
2013. aug. 8. 15:26
 16/17 Collie ***** válasza:
61%
Kétlem, hogy azonnal felfogtad volna, mivel folyamatosan azt hajtogattad, hogy le szeretnéd nyírni a bundáját, pedig többen is elmondták, hogy nem. Először én is normálisan írtam, de ha az ember azt látja, hogy több egyforma tanács után is ugyan azt szajkózza a kérdező....Azt meg, hogy írhatok e ide vagy sem, azt nem te szabod meg.
2013. aug. 8. 15:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem is akartam megszabni, mint látod MEGKÉRTELEK RÁ. És ha esetleg 43 kommentben szajkóztam volna bármit is, sem lenne jogod ehhez a hangnemhez.
2013. aug. 8. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!