Hat héttel ezelőtt, örökbefogadtunk egz teljesen szobatiszta 1,5 éves syuka kutzust. Valamiért néhánz napja, időnként a syőnzegre pisil, hiába vissyük ki gzakrabban. Mitől lehet ez? (lelki probléma, felfázás? )
a szobatisztaság ugyan tanulható dolog de nagyban helyfüggő...minden egyes helyen újra kell tanulnia a szabályokat, ezek közé tartozik az is hova üríthet és hova nem.
Természetesen lelki oka is lehet, az idővel megszűnik, de addig is nem szabad neki elnézni, mindenképpen jelezni kell hogy nemkívánatos ez a viselkedés. Egy sima fújj is elég ehhez.
A szabályokat következetesen, az első pillanattól be kell tartatni minden kutyánál, mert az hogy menhelyről jött onnantól, hogy belép az ajtón már csak a MÚLT!
Szia első vagyok.
Nem hagytam csak úgy rá, mert akkor nem tudná mi a dörgés és azt hinné szabad pisilni akárhova. Megmutattam neki és határozottan,hangosan azt mondtam NEM! De azt mondta a doki, hogy akkor használ csak a szidás, ha azonnal megszidod, mert ha kb 20 perce pisilt és utána mutogatod neki, meg szidod le akkor a kutya már nem tudja miért kap. Résen kell lenni. Nekem 1 hetem azzal telt, hogy lestem a kutyát mikor hol van mit csinál és mikor láttam, hogy pisilt akkor azonnal mentem megmutatni neki, hogy na ezt nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!