Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sétáltatás kérdés?

Sétáltatás kérdés?

Figyelt kérdés

A kiskutyám séta közben néha teljesen hiperaktívvá változik.

Kb 50-50% rá az esély, hogy ha elindulunk, nem lesz rémálom a séta.

Alap esetben szépen jön, de néha bekattan nála valami.

Úgy képzeljétek el, hogy iszonyatosan "menne". Minden kis inger, zaj, történés ugrásra készteti, minden kis szag a földön, eldobott zacskó érdekli, és rohanna oda, járókelőkról nem is beszélve, de annyira, hogy néha már elborzadok, hogy majd megfojtja magát, illetve van, hogy annyira húzná a pórázt oldalra, hogy az oldala a föld felett 5 centire van.

Nem szoktam rángatni a pórázt egyébként, hanem megállunk, leültetem, míg megnyugszik. Ez persze nem szokott megtörténni, van, hogy még hevesebben elkezd rám is felugrálni, szájába veszi a pórázt, és azt is cibálná...

4 hónapos kiskutyáról van szó, és ahogy az elején írtam, mondjuk 10 sétából 2-3 az, amin ennyire kezelhetetlennek találom. Egyszer rászóltam az utcán eréjesebben, hogy "Nem", és a kezemmel toltam félre, hogy ne ugorjon fel a járókelőre. Erre beszóltak, hogy "jó hogy nem vered ba*dmeg" D:

Érdekelne, hogy mit gondoltok, mert én abban a hitben voltam, hogy maradjak nyugodt, álljak meg, stb. Álltalában ez működik, de olykor sajnos nem.

2013. aug. 6. 06:44
 1/4 A kérdező kommentje:

Ja, és ha ilyenkor keményebben fogom, az is kb 10 másodpercig megoldás, mert amint elhalad egy új autó, vagy felbukkan egy járókelő, ismét elveszíti a kis fejét, és kezdődik minden elölről. Néha már úgy érzem magam, mint valami állatkínzó.

Bár, némileg nyugtat, hogy ilyen viszonylag ritkán van.:/

2013. aug. 6. 06:49
 2/4 anonim ***** válasza:
A séta magában kevés egy kutya lemozgatásához.Ha tele van energiával,nehezebben is fogod irányítani.Vigyed futtatókba,vagy közeli kutyaoviba,ill.mielőtt sétálni viszed próbáld kicsit lefárasztani,labdázz,rongyozz vele.A határozott letiltást jól csináltad,bár mindig vannak,akik ezt nem fogják fel/egy év múlva meg az a bajuk,hogy milyen neveletlen a kutyád/.A pórázon sétáltatás megtanulására,módszerére vannak szakirodalmak, a Tükör kutyasulik honlapján is megtalálhatod.A lėnye,hogy amint a kutya a lábad elé megy,te azonnal fordulsz az ellenkező irányba.Nem hívod,nem nézel rá,ha kell szörfözzön a póráz végén.És persze közben ha jól csinálja,lehet jutalmazni falatkákkal,ezért érdemes üres pocakkal elindulni.
2013. aug. 6. 08:53
 3/4 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:
Ahogy az előző írta, ha sok az energiája, nehezebb irányítani. Otthon sok sok játékkal fáraszd le, mielőtt elindultok stálni. A pórázrágás és egyebek csak hiszti. Állj le és várd meg míg abbahagyja, ne nézz rá. Ha elkezded húzni a pórázt, abból hamar egy hzivoni játék kerekedk meg pórázrágcsálás. A kutyaovi is jó ötlet, az is sok energiát elvesz.
2013. aug. 6. 10:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Milyen fajta? Hányszor szoktad levinni naponta és mennyi időre?

Mivel kiskutya, természetes hogy minden érdekli. Kutyaoviban biztos jól érezné magát, játszhat a többi kiskutyával + feladatokat is gyakoroltok így mentálisan és fizikailag is le lesz fárasztva. Amit ott tanultok azt otthon, parkban, futtatóban is lehet vele gyakorolni. Ha erre nincs lehetőség séta közben jutalomfalattal is taníthatsz neki új dolgokat, pl. járda szélén üljön le, jöjjön láb mellett, stb. Fontosak a szabályok és korlátok, de idővel meg fogja tanulni mi a helyes és mi a nem.

2013. aug. 8. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!