Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bolha allergiás a kutyám,...

Bolha allergiás a kutyám, szerintetek az Augmentin jó lehet rá?

Figyelt kérdés
Már pár éve volt ilyen baja, akkor a doki adott neki állatgyógyszert, csak most nagyon nem telik még állatorvosra...
2013. aug. 5. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Az augmentin antibiotikum, bakteriális, vagy vírusos fertőzésre, most nem tudom pontosan. Az viszont biztos hogy nem jó allergiára. Ne adj neki. Esetleg fenisztil cseppet, az csillapítj a viszketést.
2013. aug. 5. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:
nekem is bolha allergiás a kutyám. vegyél valami bolha írtó cseppet. nem tudom mennyire időben kaptad el mert ha nagyon későn akkor muszáj lesz orvost hívni hozzá,mert így csak szenved szegény. esetleg próbáld meg neostomosan-os (ampulla) vízbe megfürdetni.
2013. aug. 5. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nincs pénzed szerezz diófa levelet és készíts belőlle főzetet, ha kihűlt ezzel mosd le a kutyát. Nagyon hatékony bolhák ellen, annyi a hátránya hogy 2 napont át kell permetezni a szőrét.
2013. aug. 5. 16:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Van bolhairtó samponja, holnap meg is lesz fürdetve, csak csinált magára pár elég csúnya sebet, arra adott a múltkor a doki valami antibiotikumot...
2013. aug. 5. 16:33
 5/8 anonim ***** válasza:
A múltkor Synulox-ot adott a doki?
2013. aug. 5. 16:38
 6/8 A kérdező kommentje:
nem, xiclav-ot kapott, asszem.
2013. aug. 6. 01:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor adhatsz neki Augmentint.

Nekünk Synulox-ot adott a doki, de előtte kiszámolta, hogy Augmentinnel, vagy Synulox-szal jövünk ki olcsóbban.

A hatóanyaga mindháromnak ugyanaz:

Augmentin 625 mg filmtabletta: 500 mg amoxicillin (amoxicillin- trihidrát formájában) és 125 mg klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) filmtablettánként.

Synulox tabletta

Hatóanyagok:

Synulox palatable 50 mg Synulox palatable 250mg Synulox palatable 500mg

Amoxicillin (trihidrát formájában) 40 mg 200 mg 400 mg

Klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) 10,5 mg* 52,5 mg* 105 mg*

(itt elég hülyén tördeli, itt a link: [link]

A xiclav-é is ugyanez (csak nem tudom bemásolni, de keress rá)

Az adagolásra figyelj nagyon.

Nekünk a Synulox 250 mg-sből 2-szer fél szemet kellett adni (14 kg-s kutya)

2013. aug. 6. 06:49
 8/8 A kérdező kommentje:
szupi, köszönöm a segítséget!
2013. aug. 6. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!