Golden retriever fedeztetés?
Figyelt kérdés
3 éves a kan golden kutyusom, láttam az internetem egy csomó hirdetést a fedeztetésükre.
Hogy működik ez?
Ha a nőstény tüzel, nekem kell elvinnem hozzá a kutyusomat és ott mennyi időt töltenek együtt?
2013. aug. 3. 21:51
1/8 anonim válasza:
felteszed a hirdetésed ha érdeklödnek megbeszélitek kinél lesz a szukát kéne hozni mert a kan nem védi annyira a territoriumát de ugye törzskönyves?
2/8 anonim válasza:
nekem törzskönyvezett kan 180 000 Ft kutyám van, mennyit kérhetnék 1 fedeztetésért?
4/8 anonim válasza:
Tenyészszmle, szűrések megléte.Ez az alap. Aztán az első fedeztetéshez nem árt a tenyésztő segitségét kérni a kanválasztáshoz.
5/8 anonim válasza:
ha megvannak a kannak a szűrései (pl csípőízületi diszplázia)és tenyészszemléje (meg ugye a törzskönyve) akkor lehet vele fedezni. A szukát szokták a kanhoz vinni és ajánlom kérj bakteriológiai vizsgálatot és perpesz tesztet a szuka tulajtól mert nagyon sok nemi úton terjedő csúnyaságot elkaphat a kanod.
6/8 anonim válasza:
Úgy működik, hogy a hirdetéseket tökéletesen figyelmen kívül hagyod, majd felkeresed a kutyád tenyésztőjét, előadod neki ugyanezt, közben elkezded intézni a tenyészszemlét, egészségügyi szűréseket, miegymást, és a továbbiakban a tenyésztőre hallgatsz ezügyben. Ha ő esetleg azt találja mondani, hogy nem annyira jó a kutya, hogy fedezni kéne vele, akkor elfogadod, és nem fedezel.
7/8 anonim válasza:
ha jó a kan, akkor a szukatulajdonosok ugyis megkeresik. ha meg nem, akkor tökmindegy ki mennyiért vette, akkor sem fedezet vele senki. Egy kant sok kiállitásra kell hordani, pont azért, hogy lássák, ismerjék meg!!!
8/8 zsuzsabazsa válasza:
Szokás szerint a szukát viszik a kanhoz. A tenyésztőnek tudnia kell, hogy melyik a legmegfelelőbb időpont ahhoz amikor a szuka állja a kant. Ha jó időben viszi, akkor a kannak néhány próbálkozás után be kell fedeznie a szukát. Az aktus ideje kb 15-30 perc általában. A fedezés idő alatt nincs magára hagyva a két kutya. A szuka tulajdonos fogja a szukát, hogy a kant ne vonszolja el. A kan tulajdonos is besegít abban, mikor a kan a fedezés alatt át akarja emelni a lábát a szuka hátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!