Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Másnak a kutyája is ilyen?

Másnak a kutyája is ilyen?

Figyelt kérdés

Általában 2x eszik reggel meg este van, hogy néhány falatot megeszik 2óra körül is, viszont amit egyszer már adtam neki aznap azt hiába adom neki következő etetésnél nem eszi meg. Eddig a tápot megette reggelire most már egyántalán nem eszi meg, semmilyen kutyahúst és kutyazalámit sem eszik meg. Már mindenfélét kipróbáltam.

Csirkehúst, bőrkét, csontot, néha kenyeret és a párizsit amit megeszik. De ezeket sem mindig. Kistestű kutya viszont annyira keveset eszik még ígyis.

2013. aug. 3. 08:33
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
pont most olvastam ,hogy a jó minőségű táptól egyik kutya beteg lett a túl sok fehérjétől ennyit a jó minőségű tápról
2013. aug. 4. 18:19
 32/48 anonim ***** válasza:

EGY kutya...EGY embert a világon meg biztos elütött már EGY vonat.Ennyit a vonatokról...

Amíg ostoba emberek vannak,addig létezni fognak maxi meg pedigree márkák is.

2013. aug. 4. 19:54
 33/48 anonim ***** válasza:

Ez egy parttalan vita.

Aki nyerssel etet, annak a tápos etetés maga a pokol bugyra. Aki táppal, annak fordítva. Még egyetlen tápról sem lehet elmondani, hogy az MINDEN kutyának tökéletes. A kutyák emésztése is egyéni. Akinek olyan kutyája van, hogy teljesen mindegy, mikor, mit kap és kicsattan az egészségtől, az nem tudja elképzelni, hogy létezik más is. Akinek meg érzékenyebb a gyomra a kutyájának, az azt a tápot fogja isteníteni, amelyik az övének bejött. Holott, az a táp éppen egy másik problémás kutyánál nem vált be.

Szóval nincs értelme bizonygatni, kinek mi az állásfoglalása az aktuális etetésről. Nem sok idő múlva majd kijön valamelyik cég egy vadi új, csodás összetevőjű táppal.Akkor az lesz az ajánlott csodatévő és a kutyának csakis az egyetlen megfelelő. A mostaniak meg ledegradálódnak elavult készítménnyé.Szerencsére vannak mindig kutatók, akik éppen a kutya emésztésével foglalkoznak. Aztán kiadják a kutatás eredményét. Nem sokkal rá egy másik csoport netán egészen más eredményre fog jutni. És a gondos gazda meg igyekszik az aktuális trend szerint megadni kedvencének a legjobban megfelelőt.

A kutyák meg oly rövid ideig élnek, hogy képtelenség kimutatni, ha másként etetik, vajon tovább élt volna, vagy éppen megkapta volna azt a betegséget, amiben épp szenved.

2013. aug. 4. 20:07
 34/48 anonim ***** válasza:
100%

utolsó, azért nincs teljesen igazad, mivel szerintem abszolút nem mindegy, hogy 3 vagy 30% egy táp hústartalma. ez nem szubjektív megítélésen múlik.

azoknak pedig, akik még mindig ott tartanak, hogy sok hülye sznob a drága tápjával..azt hittem, már érthetően kifejtettem, de azért most leírom mégegyszer: egy alsóbb árkategóriájú minőségi táppal való etetés SEMMIVEL NEM DRÁGÁBB, MINT A CHAPPI ÉS TÁRSAI.

minden kutya egy külön szervezet. simán lehetnek rosszul szuperprémium táptól. csak mondjuk szartól kicsit nagyobb eséllyel. ezt elfelejtetted megemlíteni.

ezen kívül akinek nagyobb testű kutyája van és felkészült a tartására, az tudja, hogy kölyökkorban nem szabad túlzásba vinni a fehérjebevitelt az egészségtelenül gyors növekedés elkerülése érdekében. Szóval a gondos gazda ennek megfelelően fog tápot választani. A megbízható gyártók pedig a nagytestű kölyköknek alapból csökkentett fehérjetartalmú tápokat gyártanak.

2013. aug. 5. 09:38
 35/48 anonim ***** válasza:
Csak tudnám ,hogy maradtak fent a kutyák ezeréveken át Royalcanin meg Brit nélkül :D Házi ételmaradékon meg odavetett csontokon.
2013. aug. 5. 19:20
 36/48 anonim ***** válasza:
61%

utolsó. senki nem mondja hogy ebbe belehalnak a kutyák, de egy példa.

párom nagyapja egy tanyán él. ott a kutyák ételmaradékon élnek. hát hadd ne írjam le oldalakon keresztül hogy néznek ki, illetve mi a különbség köztük és az enyém között. természetesen jól vannak, meg tudom is én, nem haldokolnak. de azon kívűl hogy láthatóan nem az a tipikus "kicsattan az egészségtől", még eszméletlen csúnyák is pont a nem megfelelő táplálék miatt. mert egyszerűen kiül a látványukra az étel minősége. ha megfelelően lennének etetve nagyon szépek lennének.

de ha annyira szuper a házi koszt meg az ételmaradék meg a tudom is én mi, és ugyanolyan gyönyörűek a kutyák mint egy minőségibb etetésnél nem értem miért etetik pl. a kiállításra szánt, tenyésztett kutyákat a lehető legminőségibb étellel????

de szerintem fagyasszuk be a vitát annyival, hogy mutasson nekem valaki egy olyan kutyát amit ratyi minőségben etetnek és van olyan szép mint egy olyan amelyiket minőségileg etetnek.

nem kell hogy valami tökéletes tenyészetből származzon. lehet akár keverék is. exbarátom anyjának egy keveréke volt és úgy tartotta azt a kutyát akár a legdrágább tenyészetből valót. gondolom az nem is kérdés hogy minőségileg etette. nah az a kutya, valami gyönyörűség volt! akkor jöttem rá hogy a keverékek is tudnak legalább olyan gyönyörűek lenni akár egy szuper tenyészet. mert nagyon sok múlik a minőségi etetésen is!

rengeteg sok múlik az étel minőségén. ezt csak az érti aki tudatosan odafigyel a kutyája táplálására. mellesleg a szegényes nem megfelelő táplálékot az emberen is simán lehet látni. még akkor is ha beöltözteted valami márkás ruhába. látszik a bőrén ,a haja állapotán , rengeteg mindenen.

mellesleg én meg azt nem értem hogy a tipikus ilyen felfogásúak milyen alapon kardoskodnak a minőségi (barf, prey, prémium táp stb) étel ellen és a ratyi minőség mellett amikor még csak lövésük sincsen arról ami ellen tiltakoznak. soha nem próbálták!

mi próbáltuk, mi láttuk stb stb hogy mire jó a ratyi minőség. tisztában vagyunk a különbségekkel míg ti csak azt szajkózzátok hogy az évekkel ezelőtti kutyák... a kutya bármin elél, csak nem biztos hogy az a megfelelő neki. ahogyan neked sem a kóla, a zacsis kaja, a chips stb stb. nem fogsz belehalni, de ha csak ilyesmiken élsz az bármelyik étkezési tanácsadónak, vagy sportolónak vagy bárkinek aki a táplálkozás témájában otthon van, fel fog tűnni már csak ránézésre is!

2013. aug. 5. 23:22
 37/48 A kérdező kommentje:

nekem keverék kutyusom van ha tápot kap nem a legdrágábbat mégis az utcán mikor sétáétatom mindenféle idegen odajön, mondja, hogy milyen szép kutya

nem a méregdrága tápoktól lesz szép egy kutya egyébként

szerintem a lelki állapota nagyon befolyásolja, hogy hogyan is néz ki

másrészt meg ha valaki nem az elejétől kezdve veszi neki a méregdrága tápokat akkor ha vesz hiába tartsa be az adag mennyiséget több fehérjét fog bevinni a kutyus mint eddig amitől rengeteg betegsége kiújúlhat

utánnanéztem sokkal többet árt a kutyának a több fehérje mintha olcsó táppal etetik

2013. aug. 6. 05:38
 38/48 sippara ***** válasza:
100%

Zárjuk rövidre:

olcsó SZ-A-R táp (Darling, friskies, chappi, pedigree, akármi): reggel-délben-este pirítós, heti háromszor megvajazhatod, két hetente egyszer ehetsz hozzá egy szelet paradicsomot és tehetsz rá egy szelet sonkát

minőségi táp: változatos, egészséges étkezés

Lehet mindenféle baromságokat mondani, a tények attól még ugyanazok maradnak: van, akinek ér annyit a kutyája, hogy normális táplálékkal etesse, és van, akinek nem - minek is etetné "drága táppal", amikor a sz.@.ron is elvegetálgat az állat. Azzal mérni egy táp minőségét, hogy mennyien ismerik, állati baromság - ezzel inkább azt mérheted, az állattartók hány százaléka néz utána bármennyire az (elvileg) kedvenc állata szükségleteinek. Az eredmények - mint itt is olvashatjuk - elég elkeserítőek.

2013. aug. 6. 10:07
 39/48 anonim ***** válasza:
59%

Egész egyszerűen elképesztő, hogy vannak ilyen végtelenül buta emberek, akiknek hiába magyarázzuk 4 oldalon keresztül mindenféle tudományos alátámasztással, hogy égbekiáltó baromság, amit beszél és terjeszt, egész egyszerűen nem érti meg csak demagóg módon hajtja a sajátját.

A kutya RAGADOZÓ állat, ami azt jelenti, hogy a táplálékának nagyobb része húsból kellene, hogy álljon, az általad az egekbe magasztalt tápokban 4% a hús a többi műanyag, hulladék, szemét, amit amúgy kidobnának mert tökéletesen emészthetetlen, gondolkozzál már egy kicsit hogy ez vajon mennyire lehet neki jó. Igazából feleslegesen tépjük itt a szánkat, mert aki hülye az hülye is marad, de legalább ne terjeszd már a marhaságaidat. Ilyen hülye érveket még egy óvodás sem hozna fel, hogy biztos szar, mert nem reklámozzák, kevesebb helyen lehet beszerezni, illetve nem ismeri a sok tudatlan paraszt a környékeden. Őszintén sajnállak, hogy ennyire korlátolt ember vagy.

2013. aug. 6. 15:02
 40/48 anonim ***** válasza:
23%
Már csak ezért sem vennék drága tápot mert úgy látszik az ilyen ember a másikat lehülyéző ,tudatlanozó ,parasztozóvá válik :)Pedig csak egy iszonyat haszonkulccsal dolgozó márkát (vagy több márkát) védenek.Bizony régen nem volt ilyen táp volt Pedigree meg Hamm nevű meg talán purina itt -ott ,de voltak ugyanúgy kiállítások és díjnyertes ebek. Lehet puffasztani a kutyákat ilyen extrém tápokkal aztán jön a rák és elviszi szépen. Enyém nemcsak olcsó tápon él hanem kap ételmaradékot és csirkét , persze olcsót farhát nyak . Nekem annyi elég hogy a kutyám mindenki szerint szép és szerintem is, már többen akarták fedeztetni is az övékével. A kinézet meg nagyrészt genetika, csillogó szőrt meg ,időnkénti tojás adásával is el lehet érni.
2013. aug. 6. 20:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!