Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 5 éves kuvasz kutyám...

Van egy 5 éves kuvasz kutyám furcsán viselkedik? Vajon veszett vagy mas baja van? Többi lent.

Figyelt kérdés
kmintha smerne de sokszor olyan furcsán néz mintha nem tudná ki vagyok csak fekszika pajtában. Nem tud kijönni olyan mintha nem tud a két hátsó lábára rá állnii. Enni eszik. Vajon veszett lehet vagy mi lehet a baja?

2013. aug. 1. 21:00
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:

SZÁJKOSÁR!

Ne hagyjátok már szenvedni szegényt! Az állatorvosnak is csak gratulálni tudok. Ahogy a többiek említették, igen, benne van a pakliban a veszettség.

2013. aug. 1. 21:27
 12/35 sippara ***** válasza:
93%
Jézusom. Ne nevezd magad a gazdájának, nem vagy az. A gazdája felelősséget vállalna érte, a gazdája oltatná, a gazdája nevelné, és a gazdája nem nézné végig, amit leírtál. Javasolt megoldás lehet egy gazdi keresése... vagy megpróbálsz felelősségteljes EMBERRÉ válni, és elviszed te magad orvoshoz.
2013. aug. 1. 21:28
 13/35 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolok a tünetek mind ma este kezdtek jelentkezni ...természetes dolgo hogy holnap reggel minden áron állatorvost hivok neki...
2013. aug. 1. 21:38
 14/35 anonim ***** válasza:
30%

Jézusom...és neked kutyád van...Egy érző lényért vagy felelős...

És szerencsétlen kutya ki tudja mióta be van zárva egy pajtába,4 éve nem kapott egy árva oltást sem és meg sem meri közelíteni az állatorvos,gondolom kiengedve sincs...a sétáltatásról meg tanításról nem is beszélve.

Az én szememben te már nem ütöd meg az "ember" kategóriát...

2013. aug. 1. 21:39
 15/35 A kérdező kommentje:
mindenki saját magábol indul ki kedves hozászóló...Románia nem magyar ország hogy futunk minden honapba az állatorvoshhoz it szabályok vanank hogy a kutyár mikor viszik és mikor kell vinni...és kedves hozzászóló a kuvasz kutyát te hol tartanád házban magad melett?mondta valaki be van zárva nem nincs meg sincs kötve!!!
2013. aug. 1. 21:45
 16/35 anonim ***** válasza:
Nem is véletlen ám az emberek ilyen hozzáállása mellett,hogy annyi rengeteg veszettségi eset fordul elő arrafelé.
2013. aug. 1. 21:57
 17/35 anonim ***** válasza:
74%

A kuvasz kutyát (mint bármi mást is) kinti-benti kutyának tartanám.Pontosan úgy,ahogyan a saját nagytestű kutyámat is tartom.

Mindemellett minden nap sétálunk,még úgy is,hogy egész nap szabadon van a kertben meg a házban,arra járkál amerre akar.Megyünk kutyás társaságba,elengedem és hagyom,hogy más kutyákkal játsszon és jól érezze magát.

Prémium minőségű eledellel etetem és havonta 1x,ha nincs is semmi látható baja egy általános orvosi kivizsgálásra elviszem.Viszont ha láthatóan baja van (nem tud lábra állni mondjuk,amit írtál) akkor AZONNAL megyek vele az orvoshoz.És ha az egyik orvos nem vállalja,akkor megyek addig,amíg találok olyat,aki bevállalja.

Mert nekem a kutya nem egy kerti dísz,vagy csak egy kutya,aki majd ha elpusztul gyorsan lesz másik....

18/35 anonim ***** válasza:
Egyébként azt ne mondd,hogy ha te minden évben oltatni akarnád veszettség ellen a kutyádat,akkor azt bárki is megtiltaná.
 19/35 anonim ***** válasza:
95%

Aha... Magyarkodás, az van gondolom ezerrel, de ilyenkor persze "ez Románia, itt így-úgy".

Ne a kifogásokat keresd, hanem hívj egy másik állatorvost.

"it szabályok vanank hogy a kutyár mikor viszik és mikor kell vinni.."

Inkább ne nézd hülyének az embereket. Kismilliószor voltam Romániában, valahogy minden ismerősöm kutyája évente be volt oltva, és ha beteg, meg lett gyógyíttatva. Ez nem országfüggő, hanem intelligencia függő. Ajándékozd el inkább azt a kutyát.

2013. aug. 1. 22:15
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, nem akarlak megijeszteni, de könnyen lehet, hogy agyvérzést kapott a kutyád.

Az enyémnél így kezdődött tavaly májusban, este.

Először a látásközpont sérült meg. Zavaros lett a tekintete, majd reggelre teljesen megvakult. Eleinte dülöngélve járt, aztán már úgy kellett vinni és zihált, mintha nem kapna levegőt. Evett és ivott is, abban nem volt hiba.

Hiába vittük állatorvoshoz és kapott infúziót meg injekciókat, az már nem tudott rajta segíteni és délután egykor meghalt szegénykém... :(

Azóta is gyászolom. :(

Remélem a tiednek nem ez a baja és mielőbb meggyógyul.

Hibáztatom magam, hogy ha már aznap este, a tünetek jelentkezésekor azonnal elviszem az ügyeletre, talán megmentik. Az állatorvos pedig telefonon lebeszélt, hogy ráér holnap...

Egyébiránt az is lehet, hogy lemérgezték.

Az én kutyámat is lemérgezték, ráadásul kétszer is, mindkettőt túlélte, de egy évre rá kapott agyvérzést, szerintem összefüggésbe van a kettő.

Többek között a kékes színű hányás, nyálkás széklet a tünet.

2013. aug. 1. 23:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!