Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rumli a 8 hónapos spánielem....

Rumli a 8 hónapos spánielem. Kb 2 hete iszonyatos módon falja az elé tett ételt, Igazából az esetek 98%-ban ő kutyatápot kap. A falás után kis idővel jön a hányás. Kezdjek aggódni?

Figyelt kérdés
Már mindent próbáltam, kicsi, közepes,és nagy szemű tápot is. Mindhiába.Ha ott álok mellette akkor még gyorsabban eszi. őt 3 hónapos koráig éheztették ezért nagyon félti az ételt, van hogy még engem is megmorog. De eddig hányás nem volt!

#kutya #hányás #Ételfalás
2013. aug. 1. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Rögtön utána, hogy megeszi, kidobja és újra megeszi? Az ilyesmi normálisnak tekinthető, a habzsolás és az izgalom miatt van. Csináld azt, hogy vagy vegyél speciális kutyatálat habzsolós kutyáknak, vagy olcsóbb és egyszerűbb, ha a tálkája közepébe beteszel egy NAGY méretű tárgyat (lehet labda, kő, bármi, a lényeg, hogy elég nagy legyen, hogy ne tudja bekapni, de mellette még az étel is elférjen). Ha azt kell kerülgetnie, akkot kevésbé tud teli pofával falni. Amikor eszik, ne menj a közvetlen közelébe, inkább max messziről figyelj rá. A tápot áztasd be etetés előtt kb. 10 perccel, és inkább többször kapjon kevesebbet (nem tudom, hányszor eteted, ebben a korban elvileg kétszer szokás, de lehet nála vissza kéne állni kicsit háromszorra). Ha még így is mindig visszadobja utána, akkor tanácsos lenne megkérdezni erről egy szakember, azaz állatorvos véleményét.
2013. aug. 1. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Szépen kézből kell etetni, nekünk is ilyen problémáink voltak. De elkezdtem kézből etetni, és most már szépen lassan eszik, nem morog. Egyesével add oda neki, úgy mint a jutalomfalatot.
2013. aug. 1. 13:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, kijön belőle, majd ismét megeszi. 2szer eszik 1 nap, bár legszívesebben egész nap enne!

A kézből etetést nem szívesen próbálnám ki , mert rettentő gyorsan megszokja a kényelmet! (Ha esetleg felveszem az ölembe simogatni, akkor napokig nyüszít,hogy ő ott akar aludni.)A tálkás dolgot kipróbálom köszönöm. Remélem bejön a trükk, mert szerintem nem tesz jót a gyomrának

2013. aug. 1. 14:28
 4/5 anonim ***** válasza:
kerdezo, mi lett rumlival, bvalt vmi modszer? az enyem is habzsol nem ragja a tapot en aztatom d akkor is habzsol hanyni nem hany de nem egszer volt h felreszaladt tap vagy kenyerdarab es komolyan majdnem megfulladt. borzaszto nzni is ahogy eszik. nem hinnem h ehezett valah is. de egesz nap csak zabalna. felek h egyszer vmit tenyleg vegzetesen felrenylhet. ha kezbol adom egyesevel a tapot akkor is csak lenyeli. mit csinaljak????
2014. febr. 12. 22:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Még mindig habzsol, bár már nem olyan durván. Szerintem ő ilyen marad már. :-)
2014. márc. 21. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!