Rumli a 8 hónapos spánielem. Kb 2 hete iszonyatos módon falja az elé tett ételt, Igazából az esetek 98%-ban ő kutyatápot kap. A falás után kis idővel jön a hányás. Kezdjek aggódni?
Figyelt kérdés
Már mindent próbáltam, kicsi, közepes,és nagy szemű tápot is. Mindhiába.Ha ott álok mellette akkor még gyorsabban eszi. őt 3 hónapos koráig éheztették ezért nagyon félti az ételt, van hogy még engem is megmorog. De eddig hányás nem volt!2013. aug. 1. 11:46
1/5 anonim válasza:
Rögtön utána, hogy megeszi, kidobja és újra megeszi? Az ilyesmi normálisnak tekinthető, a habzsolás és az izgalom miatt van. Csináld azt, hogy vagy vegyél speciális kutyatálat habzsolós kutyáknak, vagy olcsóbb és egyszerűbb, ha a tálkája közepébe beteszel egy NAGY méretű tárgyat (lehet labda, kő, bármi, a lényeg, hogy elég nagy legyen, hogy ne tudja bekapni, de mellette még az étel is elférjen). Ha azt kell kerülgetnie, akkot kevésbé tud teli pofával falni. Amikor eszik, ne menj a közvetlen közelébe, inkább max messziről figyelj rá. A tápot áztasd be etetés előtt kb. 10 perccel, és inkább többször kapjon kevesebbet (nem tudom, hányszor eteted, ebben a korban elvileg kétszer szokás, de lehet nála vissza kéne állni kicsit háromszorra). Ha még így is mindig visszadobja utána, akkor tanácsos lenne megkérdezni erről egy szakember, azaz állatorvos véleményét.
2/5 anonim válasza:
Szépen kézből kell etetni, nekünk is ilyen problémáink voltak. De elkezdtem kézből etetni, és most már szépen lassan eszik, nem morog. Egyesével add oda neki, úgy mint a jutalomfalatot.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, kijön belőle, majd ismét megeszi. 2szer eszik 1 nap, bár legszívesebben egész nap enne!
A kézből etetést nem szívesen próbálnám ki , mert rettentő gyorsan megszokja a kényelmet! (Ha esetleg felveszem az ölembe simogatni, akkor napokig nyüszít,hogy ő ott akar aludni.)A tálkás dolgot kipróbálom köszönöm. Remélem bejön a trükk, mert szerintem nem tesz jót a gyomrának
2013. aug. 1. 14:28
4/5 anonim válasza:
kerdezo, mi lett rumlival, bvalt vmi modszer? az enyem is habzsol nem ragja a tapot en aztatom d akkor is habzsol hanyni nem hany de nem egszer volt h felreszaladt tap vagy kenyerdarab es komolyan majdnem megfulladt. borzaszto nzni is ahogy eszik. nem hinnem h ehezett valah is. de egesz nap csak zabalna. felek h egyszer vmit tenyleg vegzetesen felrenylhet. ha kezbol adom egyesevel a tapot akkor is csak lenyeli. mit csinaljak????
5/5 A kérdező kommentje:
Még mindig habzsol, bár már nem olyan durván. Szerintem ő ilyen marad már. :-)
2014. márc. 21. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!