Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a klikkeres...

Mi a véleményetek a klikkeres kutyaképzésről?

Figyelt kérdés

2013. júl. 31. 23:04
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon jó, csak tudni kell jól használni és időben kivezetni a kaját a tanításból.
2013. júl. 31. 23:11
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
A tapasztalatok és statisztikák szerint nagyszerű segédeszköz a kutya tanításához,valóban meglepő dolgokat lehet vele megtanítani...Segít abban-egy összetettebb feladat esetén is-hogy a kutyát a hang segítségével a lehető legpontosabb időben,a kívánt viselkedés pillanatában jutalmazzuk.Tehát biztosan nagyon hasznos,bár én klikker nélkül tanítottam minden kutyám,azt is,amelyikkel dog-dancingeltünk és hobbiból agilityzgettünk,így véleményem szerint anélkül is ugyanolyan sikeres lehet egy kutya-bár persze meglehet,klikkerrel valamivel hamarabb sikerül elérni,amit tanítani szeretnénk,bár ezt alighanem kutyája válogatja.
2013. júl. 31. 23:12
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
jó segédeszköz, de mindent nem lehet vele megtanitani. Én pl. pontositáshoz használom.
2013. aug. 1. 00:17
 4/7 anonim ***** válasza:

mindent meg lehet tanítani vele..!!!

Nekem nagyon bejött. 2kutyámból az egyiket kölyök kortól ezzel tanítjuk ég és föld volt a két kutya munkamorálja. Majdnem egy évig tartott hogy a másikat is rávegyem arra hogy teljesen boldogan kezdjen el tanulni és hogy formálásnál próbálkozzon( ez még miindig nem a tuti valószínű nem is lesz)

Kipróbálni mindenképpen érdemes. nekem a kissebbik 10hetesen már ült feküdt maradt és pacsit adott és mindezt hihetettlen lelkesedéssel. :D persze ezt el lehet érni mással is de a klikker sokat segített.

Először azt hittem hogy majd én is csak pontosítani fogok vele. Aztán annyira megkönyítette a dolgomat hogy azzal is kezdtem tanítani :)

2013. aug. 1. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Szuper jó:) Kicsi korától klikkerrel tanítom, gyors és a kutya számára is abszolút élvezetes. Formálással pedig fárasztani is jól lehet, ami tök jó, mert az én kutyám egyébként nem az a könnyen fárasztható típus, elkél a segítség:)
2013. aug. 1. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is szoktam használni, de eléggé ritkán. Inkább mostanában veszem hasznát, hogy nehéz trükköket tanítok a kutyának, amit klikker nélkül el se tudok képzelni. Mi már nagyon sok trükköt tudunk (50+) és ebből azt hiszem, hogy 2-őt tanítottam klikkerrel (a két lábam közé jön, rááll a lábfejemre és úgy sétálunk, illetve azt, hogy vezényszóra nyújtsa ki a nyelvét-->Ezt a trükköt el se tudom képzelni klikker nélkül.)

én is 8 hetes kora óta tanítom, és 10 hetesen már ő is tudott ülni, feküdni, pacsit adni, 8ast csinálni, meg hemperegni:) (ezekről videóm is van, mert imádtam, hogy ki se látszik a földből, de már trükközik)

Amúgy nekem tetszik a klikkeres dolog, bár van pár dolog, ami nem tetszik,(minden kezem foglalt) de azt leszámítva szerintem nagyon jó, és a kutya is szereti. Amikor meglátja a klikkert, akkor ,már tudja, hogy tanulni fogunk, és szalad is hozzám, és még nem is kértem semmit, de már csinálja az addig megtanultakat:)

Illetve nagyon jó látni azt, hogy gondolkodik. Mert látni:D

Ha van valami új dolog, akkor mindig néz, és minden hülyeséget csinál a klikkért, ha meg megkapja, akkor félre billenti a fejét, felcsillan a szeme, és ahogy szépen lassan rájön, hogy mit várok el egyszerűen öröm nézni:D Én mindenképpen javasolnám, mert ártani nem ártasz vele, és ha rájössz a dologra akkor agyon jó hasznát veheted.

2013. aug. 1. 09:48
 7/7 Szilvi & Argos ***** válasza:

Ha az ember TUDJA, hogy mit miért és hogyan csinál a klikkerrel, akkor szuper eredményeket lehet elérni vele.

Alapengedelmességet és klasszikus trükköket klikker nélkül is tök egyszerűen meg lehet tanítani.

Bonyolultabb trükkökhöz már nagy segítség lehet.

Mostanában már az engedelmeshez nem használom, mert csak lefoglalja a kezem. Inkább klikkelőszót használok.

Trükköknél csak a pontosításhoz és az új dolgok tanításához használom.

2013. aug. 1. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!