Mit tegyek ha a 4 éves kislány hecceli a kutyámat, és kezd eldurvulni a helyzet?
A sztori összetettebb, mint a kérdés.
Egy lakóközösségben élünk (közös kert, 3 lakás) A lakásokból csak úgy lehet az utcára menni ha átmész a kerten.
Apósom adja ki a lakásokat, mi párommal az egyikben lakunk. A másik kettőben pedig szintén párok laknak. Az egyik párnak van egy 4 éves kislánya.
Nekünk pedig egy kamaszodó, 8 hónapos husky-nk. Izgő mozgó, folyton játszani szeretne.
A kutya úgy működik hogy: megjegyzi ki játszik vele és ki nem. A lakókat nem nyaggatja, felfogta a legelején hogy ők nem játszópajtások, velük nem játszunk. Észre sem veszi őket ha kint vannak a kertben. A lakók sem foglalkoznak vele, eléldegélnek mellette.
Viszont van egy 4 éves kislány, aki imádja a kutyát, és mostanában hecceli. A kutyának nem kell kétszer mondani hogy játék van, és nagyon szívesen csatlakozik. Csak ez úgy néz ki, hogy a kislány hecceli, kutya nekiáll játszani én meg letiltom. és ez órákon keresztül.........
Eleinte megengedtem a kislánynak hogy adjon neki jutalom falatot, tök jól megvoltak. De a kiscsaj felbátorodott, és folyton játékra ingerli a kutyát. Ha meg a kutya el kezd játszani nekem le kell tiltanom, mert harapdál, ugrál stb..
A másik gond hogy van hogy egyedül ahygják akutyával az udvarban. Nekem nincs időm fél percenként kinézni hogy minden okés-e. Eddig a kutya figyelmen kívül hagyja a kislányt HA a kiscsaj egyedül van kint! Ez fontos.
De félek hogy hamarosan egyedül lesz a kkiscsaj és már nem fogja figyelmen kívül hagyni a kutya, mert megjegyzi hogy ezzel a kislánnyal lehet játszani. Akkor kíváncsi leszek hogy lesz letiltva a kutya, mert nem hiszem hogy 4 évesen le fog tudni tiltani egy husky-t.
A másik gondom hogy sunyin piszkálja a kutyát, nem bírja elviselni ha a kutya nem vesz róla tudomást. Ez előbb utóbb balesethez fog vezetni.
Nem tudom lenevelni a kutyámat arról hogy ne játszon a kislánnyal, ha a kiscsaj folyton nyaggatja.
Tegnap már rollerezés közben utána futott a kutya és a ruhájával együtt rángatta le a rollerről. Sokkal erősebb a kutya mint a kiscsaj. Baleset lesz előbb utóbb.
Nem tudom mit tegyek. most szólni fogok az anyukájának. Szerintetek jó döntés ha megkérem az anyát hogy nevelje úgy a kiscsajt hogy a kutyát hagyja békén?
Adjatok kérlek tanácsot! A kutya nevelhető, a kiscsajt miként neveljük?
Most várom hogy az anya felébredjen, mert éjszakás volt.
A nagymamát már elkaptam kint, az teljesen elfogult a kiscsajjal szóval vele nem mentem semmire.
Szeretném ha megértenék hogy nem támadásként mondom ezt, hanem mert szeretném ha nem lenne később ebből baleset.
A kislány nagyon el van kényeztetve. Ezt ma vettem észre. A nagymamival beszéltem eddig egyedül, de ő nem akarta felfogni a dolgokat. Pedig mindössze azt kértem hogy ne heccelje a kutyát és ne játszon vele.
Amikor hazaértem a kislány krétázott a nagymamájával, a kutya meg feküdt az árnyékba és elvolt magával.
Amint ahzaértem kapásból labdázni akart. Ez akiscsaj nagyon jól tudja hogy mire ugrik egyből a kutya. közölte is a nagyinak hogy A nagyi mondta hogy ne labdázzanak mert a kutya azzal csak játszani akar. A kiscsaj erre közölte hogy majd én úgyis rászólok.
Na ekkor mondtam az öregannyának hogy tegnap ugyan ezt csinálta. Rászóltam hogy ne csinálja ezt a kutyánál, várja meg amíg beviszem a lakásba, de a kislánynak direkt tetszett hogy felhecceli a kutyát én meg letiltom. Engem szívat szerintem. Most is be akartam vinni a lakásba de direkt heccelte, hogy ne vigyem el. Nagyon sürgősen beszélnem kell a csaj szüleivel.
Érdekes sikerült bevinnem a lakásba, utána kb pattant kettőt a labda és már nem volt érdekes a labdázás.....
elég sok minden történt azóta...
Kénytelenek voltunk felvenni a bunkó formánkat. amikor már 60-szorra is el lett magyarázva normálisan és 61-szerre is megtörtént akkor bunkóra váltottunk.
Közöltük, hogy a kutya az udvarhoz tartozik. Udvar a miénk. Ök nem bérlik az udvart, így jogilag mi védettek vagyunk minden egyes baleset ellen. Jogilag a szülöt fogják büntetni (utána jártunk a jogszabályoknak). Ha a gyereki játszani akar, szóljanak és én bezárom a kutyát. Ez se müködött eleinte mert maguktól akarták bezárni úgy hogy a gyereket csaliként használták, befuttattáak a kennelbe, hogy a kutya fusson utána....
Amikor legközelebb jöttek hogy zárjam be közöltem, hogy oldják meg...
A gyereknek megtiltottam minden féle kontaktot a kutyával. Nem játszhatott vele, nem szólhatott hozzá,amikor odajött hozzám meg a kutyához elküldtem. Amikor heccelte rászóltam. A szülöket is közben bunkó módo okítottam... Fél évig tartott a dolog. A kiscsaj megtanulta hogy a kutya nem játék(persze így is néha bepróbálkozik) a kutya meg megtanulta hogy a kislánnyal tilos játszani.
Sajnos jelen esetben a bunkóság hatott és az, hogy a kutyámat kellett okosra nevelni. Ostoba ember ellen nincs mit tenni. Más már kivágta volna az ilyen albérlöt, de apósom türelmes....
Azóta a kutyánk másfél éves okos, türelmes lány kutya. hoztunk mellé még egy kutyust. Teljesen lenyugtatta ez a kiskutya. Csak vele foglalkozik. a kislányt észre sem veszi. Bekíséri néha azután ennyi. a Kislányra rászólnak a szülei is. Szóval megoldódott. lekopogom. kem´ny 1 év kellett hozzá.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!