Kertes ház, nagy udvar, kicsi gyerek (4 éves), sokat vagyunk otthon. Olyan kutyát szeretnénk, ami gyerek és család szerető, egyáltalán nem agresszív, viszont a méretével, kinézetével mégis azt sugallja egy idegennek, hogy nem kéne átlépni a kaput. Bernire gondoltam, de most azt olvastam, hogy elég beteges fajta. Egy ismerős ajánlotta a malamutot, de ezt a fajtát egyáltalán nem ismerem. Az én kedvenceim egyébként a retrieverek, de nekik még a kinézete is kedves :) légyszi segítsetek :)
Mindenképp skót juhász, imádja a gyerekeket, nagyon barátságos, egy baja, hogy a betörőket is inkább szeretgeti mint rájuk támad :) Nekünk nagyon bejött
2013. júl. 31. 12:27
12/19 A kérdező kommentje:
Akik versenyben vannak: berni pásztor, skót juhász és továbbra is a retrieverek, főleg a labi.
Ami még eszembe jutott: bordeaux-i dog esetleg?
A komondor nekem olyan ijesztő, nehéz elhinni hogy nem esz meg :)
2013. júl. 31. 21:43
13/19 anonim válasza:
Szerintem a berni, a collie és a labi se ijesztő, utóbbi kettő már csak a kis méretük miatt sem. Nehéz róluk elhinni, hogy megennének. De hidd el, hogy elég az, ha ugat. Ha nálad van egy ugatós kutya, 3 házzal odébb meg nincs, akkor inkább oda fognak betörni.
2013. júl. 31. 22:34
14/19 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ha valaki tényleg be akar menni valahová, azt egy kaukázusi se fogja visszatartani. De remélhetőleg a betörők többsége nem ismeri a kutyafajtákat :)
Igen, a labi kisebb mint a másik kettő. Lehet két kutyánk lesz? :)
2013. aug. 1. 06:34
15/19 anonim válasza:
hovawart! :) remek házőrző és imádja a gyerekeket, tapasztalatból tudom. :)
2013. aug. 1. 11:00
16/19 anonim válasza:
A howavart se fogja érdekelni. Már megmondta, hogy mik a szóbajöhető fajták és azok teljesen átlagos kinézetű, gyakori kutyafajták. Meg azért a hovi mégiscsak munkakutya, azzal sok dolguk lenne.
2013. aug. 1. 12:40
17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó, hogy helyettem válaszolsz, de semmi gond :)
Nem ismerem a hovawartot, de utánanézek.
Egy ismerős ma a malamutot ajánlotta ismételten, de ahogy utánaolvastam, a természete talán nem nekünk való.
Az ír farkas is tetszik, de az annyira ritka, hogy csak horribilis áron lehetne hozzájutni, szerintem.
Nemsokára lesz a környékünkön kutyakiállítás, majd körülnézek ott is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!