Kutyámnak nyálmirigy cisztája van. Ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
Egy 3éves, 4kg-os csivava-yorkie keverékem van. Nyálmirigy cisztája van. Elég pici még, az utóbbi 1 hónapban nem is nőtt neki, nem okoz komolyabb problémát neki - gondolok itt az evésre, ivásra, légzésre -, az orvos akihez levittem azt mondta, hogy egyenlőre hagyjuk, hogy figyeljük meg, hogy nő e, változik e. Egyenlőre nem. Ugyebár ezt gyógyszeres, injekciós illetve sebészeti úton lehet eltávolítani. Egyik barátom állatorvos - elég jó nevű-, elmondtam neki, hogy mit mondott a doki.Ő azt válaszolta, hogy ne nagyon várjak javulást a gyógyszeres, injekciós kezeléstől, de még a műtéttől se. Ez a kistestű kutyáknál szokványos betegség, újra elő fog jönni a ciszta, a műtét kockázatos, a felépülés hosszú. Valahogy úgy fogalmazott, hogy bár ő is imádja az állatokat, de ő nem műttetné meg, szerinte felesleges, sok a kockázat, s az élettartalma nem nőne ezzel, továbbá elég drága, rizikós műtét. Van olyan páciense, akit már 3*-4* műtöttek ugyanezzel, s ott hagyott már emiatt a gazda 300-400ezer FT-ot. Mi a véleményetek erről? Ti megműttetnétek?2013. júl. 29. 10:35
1/5 anonim válasza:
Én biztos kikérném még egy másik doki véleményét is.
Egyébként mi várható, ha nő esetleg? Milyen nehézségekbe ütközhet a minden napi életben?
2/5 Linduli válasza:
Ha a ciszta kicsi akkor én hagynám.Ha nincsenek nehézségek az életében emiatt akkor hagynám,mert akkor nem olyan fontos, hogy megműtsék.Ha megműtenék annak is fennmaradna az eséje,hogy újra kijön a ciszta és nagyobb lesz és okozhat súlyosan rossz dolgokat a szegény kutya életében és a műtét utáni felépülés is nagyon sokáig eltarthat.Akkor meg mi értelme a műtétnek?Szerimtem ha nem nagyobbul nagyon vagy ha nem észlelsz a kutyán légzési,evési vagy ivási zavarokat akkor hagyd.
3/5 anonim válasza:
Ha tuti, hogy ciszta és nem nő,akkor én sem nyúlnék hozzá, miután a kutyát nem zavarja.
4/5 A kérdező kommentje:
Légzési, evési, ivási nehézségek. Szóval minden ami a torkával történik.
Én is így állok hozzá, hogy nem nyúlnék hozzá, de mi van hha nehézséget fog már neki okozni? Gonosz dolog, hogy nem döntenék a műtét mellett - inkább elaltatás?! Félreértés ne essék, imádom, tényleg jó kutya. Ezért is nem engedném szenvedni.
2013. júl. 30. 18:37
5/5 anonim válasza:
Én azt mondom egyelőre ne nyúljanak hozzá. Ha elkezd nőni még mindig meg lehet műteni. Látod minden nap, észreveszed a változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!