Kiskutya a családban, hogyan fog kijönni a nagyobbal?
1 napja került hozzánk egy három hónapos kan máltai kölyök. Kertes házunk van, de benti (persze udvarra is gyakran kimehet) kutyának szántuk. Mellette van egy nyugodt, 3 éves ivartalanított kan skót juhászunk. Ő kinti kutya, bár a folyosóra ő is be-be térhet.
Mivel más kutyákkal sosem volt agresszív, így mertünk bevállalni egy ölebet mellé. A kérdésem az lenne, hogyan tarthatnám fenn a két kutyában azt a dominanciai viszonyt, hogy ők mind ketten egyenlők a rangsorban én vagyok a vezér és egymást ne bántsák. Az egy napban már voltak összeszoktatási kísérleteim, érdeklődtek egymás iránt, a collie is csak úgy szaglászta és lebegtette a farkát, de mivel a kiskutyának új a környezet mindig a lábam közé bújt. Persze mindig elléptem onnan, hogy ne a nagy árnyékot lássa és védelmezőt bennem. A kis 3 hónapos máltai morgott inkább a nagyra ha az a közelébe ment, vagy ha a lakásba bejött és a kiskutya fekhelye felé közelített. Egyszer a kiskutya vicces módon de le akarta rohanni a nagyot ami értetlenül állt a dolog előtt. Az udvaron sosem vártam meg, hogy összekapnak-e, amikor úgy láttam inkább elparancsoltam őket egymástól
Segítenétek a tanácsaitokkal, hogy mindent sikerüljön úgy végeznem, hogy még véletlenül se kapjanak össze, a kis máltai pedig ne higgye azt, h neki mindent szabad mivel ő a kis kedvenc? Mindkét kutyát szeretjük, próbálok igazságosan foglalkozni egymás jelenlétében mindkét kutyával.
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Én nem tudnám elviselni,hogy az egyik kutyám kint van a másik meg bent. Az egyiknek több meg van engedve míg a másiknak jóval kevesebb. Nekem 8 éves skótjuhászom van mellette egy 4 éves beagle. Mind ketten ivartalanított szukák.
Szerintem a skótjuhász irigy lesz. Jutalmazd őket egymás jelenlétébe és etesd őket együtt.
Kössék össze ,hogy a másik kutya csupa jó dologgal jár.
További jó kutyázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!