Ez a videó mennyire "valós"? A kutyák éreznek bűntudatot?
Tudja, hogy rossz, amit csinált, vagy csak a gazdája hangjára reagál így?
http://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI
szerintem meg ez a kutya full stresszben van. hacsak nem szó szerint a gazda betanította erre, tehát nem arról van szó hogy a kutya megtanulta hogy így kell reagálnia és akkor békénhagyják.
ha nem tanította meg:
ami legelsőnek nekem feltűnik az az ahogyan a kutya farka mozog. a másik hogy kerüli a szemkontaktust. na most én a fogvillogtatás miatt gondolom hogy ez egy konkrétan betanított dolog, mert ellenkező esetben ez már egy igen komoly jele annak hogy magyarán "kopj le" "hagyj békén" főleg hogy bár a zenei aláfestéstől nem hallani de a kutya testének remegéséből feltételezem hogy morgott is a kutya miközben a fogait mutatta.
ha nem volt mindez betanítva -és gyanítom hogy nem- én korántsem tartom ezt a videót olyan cukinak mint ahogy a hozzá nem értő emberek. ugyanis egy ilyen helyzetben egy ilyen állapotban levő kutyához ha hozzá nyúlsz azonnal harapni fog. de persze az úgy milyen cuki már hogy a kutya villogtatja a fogait miközben odaillesszük a papírdarabkát.
mellesleg téves felfogás az is hogy a kutya elszégyelli magát mikor elfordítja a fejét. csak a szemkontaktot próbálja kerülni - a nyilván ideges gazdával, mert rosszat csinált- ami számára a nyílt konfrontáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!