Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem gyomorcsavarodás. Akkor mi?

Nem gyomorcsavarodás. Akkor mi?

Figyelt kérdés

Mindig leviszem úszni a kutyámat ebben a melegben. Tegnap mikor kijött a vízből meg volt nagyobbodva a hasa. Nagyon megijedtem azt hittem gyomorcsavarodást kapott. De ugyanolyan élénk volt, mint előtte, és később se észleltem rajta semmilyen rendellenességet, a hasa pedig 2-3 óra múlva újból normális volt.

Ma reggel egy kicsit úsztattam meg. A hasa ezért csak egy picit volt felpuffadva. Ugyanolyan élénk volt, és 20 perc alatt már ismét rendes nagyságú lett a hasa.

Azóta is nagyon élénk, nem levert, nem bágyadt, sokat futkározik, és ahogy írtam a hasa is rendes.

Akkor ez miért van? Lehet hogy úszás közben sok levegőt nyel a kutya? (úszás közben néha szörcsög, de nem szándékosan) Ezért gondoltam hogy vízzel együtt levegőt is nyelhet, ami felpuffasztja a hasát.

Mit ajánlotok, ne úsztassam többet? (imád úszni ilyen melegben. képes itthonról egészen a tóig lefutni csakhogy úszhasson)

Németjuhászról van szó.

2013. júl. 26. 08:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem írtam, de a tegnapi eset után is élénk volt, és nem volt bágyadt. Ugyanolyan rosszaság volt, mint előtte.
2013. júl. 26. 08:48
 2/3 anonim ***** válasza:
lehet, hogy vizet nyelt és a vízzel együtt elvegőt is és attól duzzadt emg a pocija.
2013. júl. 26. 08:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba az uszást, nyáron ez a kutyáknak a legjobb testmozgás. Biztosan sok vizet nyelt meg levegőt, attól lett nagy a hasa. Arra figyelj, hogy amikor már elindultok haza, ne hagyd futkározni, meg hemperegni. Szépen nyugisan sétáljatok .
2013. júl. 26. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!