Mit tegyek a kutyámmal? (bővebben lent)
Nagyon szökős kutya, már egyszer el is tűnt. Szerencsére megtalálta valaki, pár hét múlva már nálunk volt. Ez 2 évvel ezelőtt történt. A minap megint elszökött, egy másik utcába értük utol. De azt is azért, mert egy másik kutyával "ismerkedett" és megtudtuk fogni.
Amúgy ezek azért (is) történtek, mert mindig átmegy a szomszédba. Már rengetegszer megcsináltam a kerítésnél a köveket(csak azt tudok odatenni, amúgy a szomszédé a kerítés, szóval mi azt nem javíthatjuk meg), de mindig elgurítja különböző helyeken. Ha ott megerősítem, ahol legutóbb kiszökött, akkor talál egy másik helyet, ahol átmehet. Mit tegyek a kutyámmal, illetve van valami tippetek a kerítéssel kapcsolatban?
Értelmes válaszokat szeretnék.
Köszönöm!
Ne köveket, hanem egy blokkot próbálj meg odarakni, vagy ha nincs, akkor kérdezd meg a szomszédot, hogy nem-e tud valamit ő odatenni, vagy esetleg megjavítani/megmagasítani a kerítést.
Ha éppen tetten éred, pl. aláás a kerítésnek, lökdösi a köveket, hívd vissza kedvesen és foglald le. Vidd el sétálni, fáraszd le rendesen, esetleg ha kan kutya és azért megy ki mert "csajozik" hasznos lehetne kiheréltetni.
Köszönöm a válaszodat!:)
Elfelejtettem írni, hogy szuka.
Az itt a gond, hogy csak napi egyszer sétál, és ha jól láttam, írtad, hogy más kutyákkal nem igen találkozik. Az jó dolog, hogy ott a kert, de hamar megunja azt az összes kutya. Képzeld csak magad a helyébe: egész nap ott egy bezárt helyen, de érzékeled, hogy van ám a túlsó oldalt egy csomó érdekes dolog.
Ha többet vinnéd sétálni, és barátkoztatnád kutyákkal, akkor a szökésre való ingere is csillapodna egy idő után. Plusz a szomszéddal tényleg meg kéne beszélni, hogy az ő érdeke is, hogy jó legyen a kerítés... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!