3Hónapos Német juhász szuka "meghágta" a lábam. Miért?
miért?mert kutya, és mert kölyök.
megfékezni?majd idővel ivartalanítással.
de ő kutya , nem ember, ráadást gyerekkutya még.
nem szeretnék senkit megbÁntani de a kutyák ösztönlények, néha olyan kérdésekre vártok választ amire nincs válasz...
tanulja még az élet dolgait, ösztönök működnek benne, ugyanez a harapdálás is, még kölyök fogai vannak,persze h harapdál, rágni is fog még, sokat :)
#8-asnál a pont, keményen tiltsd le róla.
A harapdálásról ilyen korban nem tudod leszoktatni, vigyél ki egy rongyot, lóbáld meg előtte és azzal játszhattok. De ne a kezedet használja rongyként... Hamarosan fogváltás, ezt addig úgysem fogja befejezni... De a kezedet ne engedd harapdálni, adj neki mást amin levezetheti ezt.
A hágást azért csinálja mert cseperedik fel, próbálgatja az erőviszonyokat is. Semmiképp nem engedheted neki. ( Láttam már olyat, hogy a kutyám játszott egy szuka labival, játék közben a labrador odament a pasi gazdihoz, rápattant, a hülye pedig meg is dicsérte érte, na szép!)
Amúgy nekem egyik kutyámmal sem volt gond a rágás. Első kutyámnál is már mikor haza hoztam, adtam neki egy fonott csontot. Azonnal megszerette és sosem rágta a kezemet sem és semmi mást sem rágott el. Az óta minden kutyámnál így teszek és sosincs gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!