Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem bírok a kutyámmal, mit...

Nem bírok a kutyámmal, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 hónapos nagyobb fajta keverék kutyám, de nem tudok vele mit kezdeni, ha erősebben szólok rá, mintha meg se hallaná, ha pedig a fenekére csapok, akkor is játszásnak veszi, és folytatja tovább. Harap, rosszalkodik egyfolytában. Nem unatkozik, játszás közben is.
2013. júl. 24. 17:59
1 2
 11/13 Imola Ágnes ***** válasza:
49%
Mint már írtam, a korlátok felállításával, majd szocializáció, majd alapengedelmesség...ez a 3 kell ahhoz, hogy nyugodtan és boldogan tudj a kutyáddal élni.
2013. júl. 25. 11:22
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi
2013. júl. 25. 20:18
 13/13 anonim válasza:
Hát nálunk ez úgy megy hogy apa a falkavezér.Nekem ő adott hasznos tanácsokat és ha a kutya harap akkor emlékeztesd rá hogy feletted nincsen hatalma,te vagy a gazdája neki.nem pedig ő írányít téged!Én úgy szoktam az egyéves kutyámat fegyelmezni ha harap( falkavezértől tanultam) hogy amikor nyugodt akkor belerakod a kezedet a szájába és ha megszorítja akkor haragot és meglepődést alkalmazz és egy picit a kobakjára üss,ilyenkor az enyém behúzza a fejét.Akár még azt is alkalmazhatod,ha van ólja,hogy a kezedbe fogsz egy botot és feltartod mintha rá akarnál egy óriásit ütni,de nem ráütsz,hanem a másik kezeddel az ólja felé mutatsz,vagy a földre(ilyenkor tudja ki a főnök és lehajtja a fejét és beakar neked hódolni). Utolsó tanácsképp pedig azt javaslom hogyha megharap,akkor ráütsz,de mivel játszani akar)gondolom elkezd futkosni,tovább harapni)Akkor fordíts hátat neki és ne reagálj rá bármit is csinál(tekinteted sugallja azt hogy "addig nem játszok veled amig meg nem nyugszol" (ezeket én mindet tapasztalatból tudom)
2013. júl. 27. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!