Melyik fajta kutya?
Amelyiknek nem annyira hosszú a szőre, és nem hullik annyira? Lakásban lakna, de hetente nem szeretném kozmetikushoz vinni, maximum pár havonta.
Először mopszra gondoltam, de olvastam róla, hogy eléggé hullik a szőre.
Kritérium az lenne még, hogy ne legyen annyira ugatós, nem akarom, hogy a szomszédok esetleg kötekedjenek. Jöhetnek a legkisebbek is, de kicsit nagyobb is lehet. Délben a párom haza tudna menni levinni pisilni, de ezen kívül egyedül lenne délutánig.
Amúgy elég sok helyre járunk, utazunk sokat, vinnénk őt is magunkkal. Vadászkutyát, vagy olyat nem szeretnék, amikről azt lehet olvasni, hogy nagyon nehezen tanulja meg, hogy visszajöjjön (pl beagle), mert erős az ösztöne, vagy makacs.
Első kutya lenne.
A szőrhullás miatt akarok fajtakutyát. Ha kifejezetten lenne olyan, aminek kevésbé hullik. Keveréknél honnan tudom? Mit kell nézni? Van kifejezetten valami szőrtípus, ami ilyen?
A párom szeretne kutyát nagyon, én is szeretem a kutyákat, és benne vagyok, de nyilván nekem kellene takarítani utána. És mindkettőnk igényeit figyelembe kell venni, amikor választunk. Ő vállalta a déli sétáltatást, mondtam neki, hogy csak akkor lesz kutya, ha minden nap hazamegy hozzá, legalább, amíg kölyök. Én pedig azt szeretném, hogy ne kelljen napi 2x porszívózni, csak mondjuk 2 naponta.
1. vagyok, angol bulldognak is hullik ám a szőre, nekünk van is, illetve velük elég sok a baj is. Horkol a lelkem, nem bírja a meleget.
Viszont szerintem valamennyire minden kutyának hullik a szőre, főleg nyáron, amikor melegebb van és ledob belőle, erre az lenne a megoldás, hogy mikor leviszed sétálni, lent megfésülgeted, megkeféled a szőrét hogy ott hulljon ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!