Honnan tudhatom, hogy nem volt mérgezett a csont?
Reggeli séta közben a kutyám megevett egy kb 2-3 cm-es csontot.Félek,hogy,mérgezett volt.Azóta eltelt 3 óra hossza.
Evett,játszott,most a szokásos délelőtti alvását tölti.
Megnyugodhatok? Nem lesz baja a kutyámnak?
Utolsó: ez nevetséges! Nem az okozta a bajt amit megnyalt. Egyszerű logika, ha olyan erős lett volna a toxin/méreg/nehézfém, akár mi, hogy egy nyalat bajt okoz akkor másodperceken belül meg is teszi!
Kérdezőnek: 3 óra alatt már ki kellett hogy fejtse a hatását a méreg, szóval megnyugodhatsz:)
nem ez nem igaz...a kereskedelmi forgalomban kapható szerek (patkányméreg vagy növényvédő szerek) hatóideje 8-12 óra között van...ez persze sokmindentől függhet (adag, kutya mérete, kora kondija...stb) de egy 2-3centis csontba nem lehet annyi méreg hogy három óra alatt megölje az állatot.
Szóval csak semmi nyugalom. Én a helyedben elmennék az orvoshoz mert a mérgezés első apró tüneteit Ő könnyebben felismeri. Ha szerencséd van fölöslegesen mentél el hozzá, de hát inkább ez mint hogy késő legyen.
12:20-asnak.
Nekem egyáltalán nem tünt nevetségesnek ami akkor történt,és az állatorvos megmondta hogy olyan méreg lehetett ami szép lassan kikezdte a kutya gyomrát és a beleit.Talán ledoktoráltál vagy fogalmad sincs az egészről
Hagyjuk, az utóbbi időben megtanultam ezen a fórumon hogy ne álljak le hülyékkel vitatkozni.
Kedves kérdező, ne aggódj.
Legyél figyelmes, ha bármi tünetet észlelsz, vidd el dokihoz. Ha 24 órán belül nem történik semmi, akkor megnyugodhatsz.
De ha nagyon aggódsz, hívd fel az állatorvosodat, és kérdezd meg, mi a legtöbb idő, ami eltelhet, hogy mérgezés tünetei lépjenek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!