Mekkora marmagasság számít kicsinek közepesnek illetve nagynak?
Tudom, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de ez engem is érdekelne. A másik amikor azt látom, hogy ezek a kategóriák súlyban vannak besorolva.
Többek között nekem azért is bizonytalan az egész, mert ha mondjuk (most írok egy találom adatot) egy lány kutya X cm magas, de ugyanabban a fajtában a fiú az X+5, akkor szerintem nem lehet azt mondani, hogy egy adott kutyafajta szukái közepes termetű kutyák, míg a kanok már nagy kutyák.
Ezt altalaban suly szerint szoktak meghatarozni:
10kg-ig kistestuek
10-25kg kozott kozepesek
25-45kg kozott nagyok
45kg felett pedig orias meretuek.
Hát kb. valahogy így:
Ölebek: 8kg alatti kutyák (yorki, csivava, stb.)
Kis termetűek: 28cm és 12kg alattiak (kis termetű terrierek, tacskó, beagle, stb.)
Közepes termetűek: 55cm és 30kg alattiak (bullterrier, pitbull, puli, uszkár, stb.)
Nagy termetűek: 55-70cm és 45-50kg alattiak (német juhászkutya, rottweiler, doberman, agarak nagy része, kuvasz, stb.)
Óriás termetűek: 70cm és 50kg felettiek (német dog, angol masztiff, bernáthegyi, komondor, kaukázusi juhászkutya, ír farkas, barzoj, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!