Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves kutya tartók! Miért...

Kedves kutya tartók! Miért kell a kutyát akit benn tartanak a házban nyáron éjszakára ki****ni a kertbe nyivákolni?

Figyelt kérdés

Eddig úgy voltam vele, hogy semmi baj, szeretem én is a kutyákat.

De nem bíííírom felfogni!

Miért? A szomszédban van 2 kutya, kistestű az a yorki meg westi. Jófejek, semmi gond nincs velük. A gond ott van, hogy benti kutyák. Egész évben bent tartják, ott nőttek fel, tavaly is, az előtt is.

A baj az, hogy most nyáron a szomszédok nem értem miért kirakják a kertbe őket éjszakára. Ez nem lenne gond, az a gond, hogy egész éjjel sírni hallom őket. 3 napon keresztűl, ezek nem álmosak, vagy nem tom, de nyivákolnak.

Aztán úgy voltam vele, semmi baj, megszokják 3-4 éjszaka alatt, és bek***olnak.

Igen ám, ez történne, ha a szomszédaim nem lennének olyanok, hogy kint hagyják, 2 hétre, vagy nem tom, NEM! kint van 3 napig a kutya, majd bent van 3 napig, és megint kirakják, és keződidk minden előről!

És r*hadtul zavar, hogy hiába nem panelba lakok, q*va meleg van éjjel, ablakot becsukni meg nem akarom, mert megfulladok, és ha becsukom is hallom őket ugatni, sírni, vonítani, mert vékonyak a falak, és az ablakom alatt sírnak, ugatnak.

Tudom, hogy durva amit írtam, és nem akarok senkit megbántani, de valaki magyarázza már el nekem, hogy a kutya ami bent van tartva egész évben, és fél életét a házban tölti, azt miért kell kínozni, és kizárni nyárno napokra, majd vissza engedni, hogy megint megszokja a bent létet, és megint kizárni, hogy szegény kutya lelkileg összeomoljon?

2013. júl. 20. 20:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
esetleg probáld meg KEDVESEN megkérdezni és megkérni a szomszédokat :) nem minden kutyatartó csinálja ezt, így nem tudhatjuk hoy náluk mik az okok erre...
2013. júl. 20. 21:02
 2/14 A kérdező kommentje:
És mit mondjak nekik? hogy "Hello, légyszi ne kínozzátok már a két szegény kutyát, és ne zárjátok ki éjszakára?"
2013. júl. 20. 21:04
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem normális dolog az biztos. egyszer kint egyszer bent szegény állatok nem is értik mi van.
2013. júl. 20. 21:05
 4/14 anonim ***** válasza:
Ezt a szomszédodtól kéne megkérdezni/megbeszélni vele.
2013. júl. 20. 21:05
 5/14 zsuzsabazsa ***** válasza:
77%

Javasold nekik, ha már éjszakára kicsukják őket akkor legalább kutya ki-be járót szereltessenek az ajtajukra.

Lehet, hogy a kutyák sem ugatnának és nem nyivákolnának, mert ki-be tudnának menni.

2013. júl. 20. 21:07
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképpen beszélned kell velük, ez a kutyának sem jó hogy egyszer bent vannak aztán meg kiteszik. Mondd nekik hogy "Hello! Egész éjszaka vonyítanak a kutyáitok, csináljatok vele valamit, mert nem tudok aludni. Előre is köszi :)"
2013. júl. 20. 21:08
 7/14 zsuzsabazsa ***** válasza:
81%
Mondd meg nekik nyugodtan, hogy téged zavar és a jó szomszédság érdekében tegyenek valami érdemlegeset.
2013. júl. 20. 21:09
 8/14 anonim ***** válasza:
97%
Az én szomszédomba is volt egy nő aki hasonló módon rapszódikusan hol kirakta a kutyát a kertbe hol beengedte a lakásba. Persze nyáron. Az ablakunk pont a ketjükre nyillik. Egy éjszaka nem bírtam tovább és pizsibe papucsba átcsattogtam hozzájuk, rátenyereltem a csengőre és addig nem száltam le rólla amíg nem nyitott ajtót. Csodálkozva nézet rám és megkérdezte mi a gond. Mondtam hogy amikor kizárja a kutyáját egész éjjel az ablakom alatt üvölt a szerencsétlen, legyen szives csináljon valamit. Elnézést kért, ő nem hallota mert a szobája a másik oldalra nyillik. Onnantól csend volt éjszakánként.
2013. júl. 20. 21:23
 9/14 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem legjobb megoldás, ha becsöngetsz hozzájuk, mondd neki hogy jöjjön mán ide beszélni akarok magával. Elkapod, azt jól meghupálod, mert a kutyájuk miatt nem tudsz aludni.

Nyugodtan add ki a dühödet rajtuk, abból érteni fogják a mi a gond.

2013. júl. 20. 21:24
 10/14 anonim ***** válasza:
verekedés helyett inkább a csengőre rátenyerelést csináld, mikor a kutyusok nyüszögnek...
2013. júl. 20. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!