Mikorra várható az első tüzelés?
Van egy 8 hóa szuka coccer spánielem és egy 7 hós "nemtudommi" kan keverékem. Nagyjából egyforma méretűek. (A kan 4 kg-al több és 10-15cm-rel magasabb.)
Minap az állatorvosnál egy 9 hónapos tüzelő dogot láttam. És a szomszéd is mondta, h az egyik ismerősének a 8 hónapos kutyái össze hoztak 6 kölyköt.
Ivartalaníttatni szeretnénk majd a kant, de úgy tudom, h azt csak egy éves kora után lehet, mert ugye akkorra lesz teljesen ivar érett.
Na de addig mit csináljak ha elkezd tüzelni?
Mi lesz ha akkor történik meg amikor dolgozom és észre sem veszem, csak amikor már lehet hogy késő?
Éjszakára még csak-csak megoldható a különzárás. Nappal viszont nem.
Hatásos az a "tüzelőbugyi"?
Mit csináljak?
Még nem látom ilyesminek a jelét. Kb mikorra várható hogy tüzel?
A szuka kutya az első tüzeléssel lesz ivarérett. Ennek időpontja szorosan kötődik a kifejlettkori testméret eléréséhez, ami kistestű kutyáknál akár már 6 hónapos korban bekövetkezhet, így náluk már 7-8 hónaposan sor kerülhet az első tüzelésre. Nagytestű kutyáknál ez az időpont rendszerint kitolódik 1 éves kor utánra. A tüzelés kb. 21 napig tart, de az első tüzelés lehet rövidebb, majd 1-2 hónap múlva újraindulhat és akkor tart 21 napig. A kutyák átlagosan 6 havonta tüzelnek, de 4-12 hónapos intervallum is előfordul.
A kutyusokat pedig el kell zárni egymástól,ha nem szeretnél kiskutyákat ! Egy pillanat elég a "balesethez" .
21 napig is tarthat!?!?!!
Úristen!!!
Köszönöm a válaszokat. Meg fogom kérdezni a dokinkat is.
Az nem tudjátok esetleg, hogy kb mennyibe kerül az ivartalanítás? Gondolom kanoknál, szukáknál más az ár. Vagy nem? Fiú kutyánál mennyit kellene fizetnem?
Nem lehet. 160 km-re van rokonunk csak.
De mondom, inkább attól félek jobban, hogy akkor kezdődik a tüzelés amikor nem vagyok otthon.
Eredetileg én is így akartam. De erről még a páromat is meg kell győznöm. (Ő szaporíttatni akarja, amit én nem támogatok.)
Aztán egy hölgy akinek ivartalaníttatott szukája van, azt mondta, h inkább a fiút. Mert a lány műtétje bonyolultabb és kicsit veszélyesebb is.
Mindegy. Párommal megbeszéljük, állatorvossal konzultálunk, aztán majd amelyik jobbnak ígérkezik.
Köszi.
Köszi.
Megmutatom a páromnak amit írtál, talán ezzel meggyőzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!