Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs van a kutyám hátában....

Kullancs van a kutyám hátában. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

apukám bekente valami zsírfélével,azt mondta a zsírtól nem kap levegőt és meghal a kullancs attól.

Szerintetek?

2009. okt. 20. 19:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mit kell itt szerencsétlenkedni? -.-

Csipesz, megfogod oszt' kihúzod. Nem kell ehhez diploma.

2009. okt. 20. 19:54
 12/21 A kérdező kommentje:

Kihúztam!

Szemöldökcsipesszel a megcsavarásos módszerrel xD.

Fu alig mertem megtenni.lehúztam a wc-n xD

Csak nem tudom pontosan hogy benne maradt e a feje..

2009. okt. 20. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szeded ki belőle? Egy szemöldök csipesz is bőven megteszi. Ha beleszakad a feje hát istenem (ha ügyes vagy nem fog)... még mindig jobb, mintha benne maradna, és hatalmasra szívná magát. A szándékotok, hogy bekentétek, és örökre ott marad? Az én kutyám úgy is majdnem elpusztult egy kullancs miatt, hogy azonnal kiszedtük belőle, ez nem játék!! Ha fertőzött, akkor hiába imádkozol, 3 nap múlva ott hagysz 10 ezreket az állatorvosnál és sírva könyörögsz neki hogy mentse meg! A szemöldökcsipeszeteknek sem lesz semmi baja, utána megmosod, kis alkohollal lefertőtleníted és jobb mint újkorában. Arról nem is beszélve, hogy ha megszívja magát, és a kutya hanyatt fekszik, simán visszaköpködni a kullancs a nyálával keveredett kiszívott vért a kutyusba, ami nagyon nagyon nem jó...
2009. okt. 20. 19:59
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
Máskor jobban jársz ha egy határozott mozdulattal kihúzod, tekerés nélkül. Így kisebb az esélye annak, hogy bennemarad a feje. Figyeld a kutyát, nem-e lázasodik be, eszik, mozog-e rendesen. Ha valami nem stimmel akkor állatorvos. Oda vidd el apádat is, hátha adnak valamit az agyára, hogy működjön.
2009. okt. 20. 20:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ohh jólvan közben látom megtetted, gratula... bár a wc-n lehúzás nem a legjobb, de már mindegy. Szerintem fölösleges azonnal orvoshoz rohanni, figyelgessétek, ha levert, nem eszik, nem olyan mint volt, akkor viszont azonnal menjetek vele orvoshoz, és feltétlenül mondjátok el neki hogy kullancsa volt. 19.59-es voltam
2009. okt. 20. 20:02
 16/21 A kérdező kommentje:

egy biztos..kullancsok,szúnyogok,piócák,férgek nélkül is tudnék élni :D

fúj élősködők..

2009. okt. 20. 20:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki segített a bíztatásban!

A beagle kutyusom is hálás:)!

2009. okt. 20. 20:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Tök jó, hogy kiszedted, az nem baj, ha feje benn marad. Azért kell gyorsan, egy mozdulattal kivenni, mert ha elkezded nyomkodni a kullancsot, beleöklendezik az állatba.

Ha a kutyád elkezd kedvetlen, bágyadt, étvágytalan lenni, AZONNAL vidd állatorvoshoz, mert akkor az babézia. Mondani kell a dokinak, hogy kullancs volt a kutyában, imizolt és vasat fog rá adni. Legkésőbb 2 héten belül (bár általában 1-2 napon belül) el kell kezdődnie a tüneteknek.

És ezentúl jó lenne a kullancs elleni védelem: Advantix, Kiltix, stb.

2009. okt. 20. 21:01
 19/21 anonim ***** válasza:

vannak kutyák,akik szeretnek az erdőbe sétálni,ahol a kullancs is él :)

nem a kullancs a főellenség.

máskor inkább tegyél róla,hogy ne menjen bele pl : kullancs elleni cseppek 4-5 hétig jók , kiltix nyakörv 6-7 hónap ( ha nem éri sok víz ).

2009. okt. 21. 08:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Én ha kiszedem, mindig megnézem hogy mászik e még a dög, mert ha mászik akkor biztos megvan még a feje :D

Aztán odahívom anyámat (20 éves létemre :D) hogy tapossa össze :D utána meg lemosom a betont, hogy még véletlenül se nyalják fel a kutyák :D

2009. okt. 21. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!