Kullancs van a kutyám hátában. Mitévő legyek?
apukám bekente valami zsírfélével,azt mondta a zsírtól nem kap levegőt és meghal a kullancs attól.
Szerintetek?
Mit kell itt szerencsétlenkedni? -.-
Csipesz, megfogod oszt' kihúzod. Nem kell ehhez diploma.
Kihúztam!
Szemöldökcsipesszel a megcsavarásos módszerrel xD.
Fu alig mertem megtenni.lehúztam a wc-n xD
Csak nem tudom pontosan hogy benne maradt e a feje..
egy biztos..kullancsok,szúnyogok,piócák,férgek nélkül is tudnék élni :D
fúj élősködők..
Köszönöm mindenkinek aki segített a bíztatásban!
A beagle kutyusom is hálás:)!
Tök jó, hogy kiszedted, az nem baj, ha feje benn marad. Azért kell gyorsan, egy mozdulattal kivenni, mert ha elkezded nyomkodni a kullancsot, beleöklendezik az állatba.
Ha a kutyád elkezd kedvetlen, bágyadt, étvágytalan lenni, AZONNAL vidd állatorvoshoz, mert akkor az babézia. Mondani kell a dokinak, hogy kullancs volt a kutyában, imizolt és vasat fog rá adni. Legkésőbb 2 héten belül (bár általában 1-2 napon belül) el kell kezdődnie a tüneteknek.
És ezentúl jó lenne a kullancs elleni védelem: Advantix, Kiltix, stb.
vannak kutyák,akik szeretnek az erdőbe sétálni,ahol a kullancs is él :)
nem a kullancs a főellenség.
máskor inkább tegyél róla,hogy ne menjen bele pl : kullancs elleni cseppek 4-5 hétig jók , kiltix nyakörv 6-7 hónap ( ha nem éri sok víz ).
Én ha kiszedem, mindig megnézem hogy mászik e még a dög, mert ha mászik akkor biztos megvan még a feje :D
Aztán odahívom anyámat (20 éves létemre :D) hogy tapossa össze :D utána meg lemosom a betont, hogy még véletlenül se nyalják fel a kutyák :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!