Elég lehet az ovi a szocializálódáshoz?
Figyelt kérdés
van egy 6 hónapos kutyám és vinném oviba egy 10 alkalomra , elég lehet ez a szocializálódáshoz ? az lenne a cél hogy a kutyám ne legyen agresszív , elfogadja az embereket a kutyákat. de csak oviba vinném tehát utána nem folytatnám a sulit mert az anyagiak nem engedik meg , meg hát magát a tanítást meg tudom csinálni. csak a szocializáció lenne fontos hogy nyugodtan sétáltassam anélkül hogy embereket megtámadna , bicikliseket kergetne, mert mos itt tartunk .2013. júl. 18. 21:34
1/11 anonim válasza:
Az óvoda mellett még a kutyádat a napi élethez szükséges helyzetekhez is szoktatni kell.Utca, sok ember, közlekedési eszközön utazás, stb.
3/11 anonim válasza:
Ahhoz, hogy a kutya jól szocializált legyen és az is maradjon, jó alapot ad az ovi. De a továbbiakban is vinned kell kutyatársaságba, és be kell tartatnod vele a szociális érintkezés szabályait, különben ugyanúgy lehet gond, mintha sose jártatok volna oviba. Főleg kamaszkorban tudnak eldurvulni az amúgy sokat közösségbe hordott kutyák is, úgyhogy erre oda kell figyelni.
4/11 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy minden nap sétáltam vele a városban, parkban, emberek és kutyák között, szoktattam a különböző járművekhez, zajokhoz és e mellett jártunk oviba. Az ovi önmagában kevés.
5/11 A kérdező kommentje:
persze vinném utána is inger környezetbe , de kutyás társaságba nem tudom :( ez feltétlen szükséges?
2013. júl. 18. 22:09
6/11 anonim válasza:
bőven elég hogy gyerek korába játszathat , ismerkedhet , kutyákkal semmi baj nem lesz ha nem bandázol vele nagy korában kutyás társaságban. kutyának leglényegesebb , hogy a gazdijával mélyítse el a kapcsolatát. kutya ovi az egy jó dolog ott segítenek a kutyádat hozzá szoktatni az ingerekhez , idegen emberekhez, e mellet már alapparancsokat is elsajátíthat, de természetesen nem elég ha csak egy héten 1szer 2 szer viszed el egy órára. az csak egy löket utána neked napi szinten kell vinned emberek közé , inger környezetbe. a kutya ovi meg maga az oktatás is heti 1 2 alkalom , az semmi .... az oktatást haza kell vinni , de jó dolog tehát szerintem vidd el , sokat el fogsz érni vele
7/11 anonim válasza:
Nanáhogy szükséges, hát milyen élete lenne már a fajtársai nélkül? Az emberrel elég jól kommunikál a kutya, de azért semmi és senki nem helyettesítheti a többi kutyát.
8/11 anonim válasza:
Jó lenne, ha később is tudnád vinni kutyák közé! Olyan helyen laksz, ahol vannak emberek, de nincsenek kutyák?
9/11 A kérdező kommentje:
de vannak kutyák de érted a suliba szabadon vannak el eresztve, játszhatnak .... de én most idegenekkel hogyan engedjem össze ?
2013. júl. 18. 22:59
10/11 anonim válasza:
???
Hát úgy, hogy az első alkalommal idegenek, a második alkalommal már ismerősök. Mi szinte minden héten találkozunk új kutyákkal. És akkor mi történik? Semmi. Új emberekkel is rendszeresen találkozunk. Ismerkedni kell! A kutyádnak is jót tesz, ha minél több új kutyával találkozik, nem csak a megszokottakkal. Idővel stabil kutyás társaságok is kialakulhatnak azokból, akik arrafelé sétáltatnak azonos időpontban. Nem pórázon kell ismerkedni az új kutyákkal, hanem póráz nélkül. Utána mehetenk futkosni meg játszani szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!