Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elég lehet az ovi a szocializá...

Elég lehet az ovi a szocializálódáshoz?

Figyelt kérdés
van egy 6 hónapos kutyám és vinném oviba egy 10 alkalomra , elég lehet ez a szocializálódáshoz ? az lenne a cél hogy a kutyám ne legyen agresszív , elfogadja az embereket a kutyákat. de csak oviba vinném tehát utána nem folytatnám a sulit mert az anyagiak nem engedik meg , meg hát magát a tanítást meg tudom csinálni. csak a szocializáció lenne fontos hogy nyugodtan sétáltassam anélkül hogy embereket megtámadna , bicikliseket kergetne, mert mos itt tartunk .
2013. júl. 18. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az óvoda mellett még a kutyádat a napi élethez szükséges helyzetekhez is szoktatni kell.Utca, sok ember, közlekedési eszközön utazás, stb.
2013. júl. 18. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Nem elég, közel sem!
2013. júl. 18. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Ahhoz, hogy a kutya jól szocializált legyen és az is maradjon, jó alapot ad az ovi. De a továbbiakban is vinned kell kutyatársaságba, és be kell tartatnod vele a szociális érintkezés szabályait, különben ugyanúgy lehet gond, mintha sose jártatok volna oviba. Főleg kamaszkorban tudnak eldurvulni az amúgy sokat közösségbe hordott kutyák is, úgyhogy erre oda kell figyelni.
2013. júl. 18. 21:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam, hogy minden nap sétáltam vele a városban, parkban, emberek és kutyák között, szoktattam a különböző járművekhez, zajokhoz és e mellett jártunk oviba. Az ovi önmagában kevés.
2013. júl. 18. 21:58
 5/11 A kérdező kommentje:
persze vinném utána is inger környezetbe , de kutyás társaságba nem tudom :( ez feltétlen szükséges?
2013. júl. 18. 22:09
 6/11 anonim ***** válasza:
bőven elég hogy gyerek korába játszathat , ismerkedhet , kutyákkal semmi baj nem lesz ha nem bandázol vele nagy korában kutyás társaságban. kutyának leglényegesebb , hogy a gazdijával mélyítse el a kapcsolatát. kutya ovi az egy jó dolog ott segítenek a kutyádat hozzá szoktatni az ingerekhez , idegen emberekhez, e mellet már alapparancsokat is elsajátíthat, de természetesen nem elég ha csak egy héten 1szer 2 szer viszed el egy órára. az csak egy löket utána neked napi szinten kell vinned emberek közé , inger környezetbe. a kutya ovi meg maga az oktatás is heti 1 2 alkalom , az semmi .... az oktatást haza kell vinni , de jó dolog tehát szerintem vidd el , sokat el fogsz érni vele
2013. júl. 18. 22:21
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Nanáhogy szükséges, hát milyen élete lenne már a fajtársai nélkül? Az emberrel elég jól kommunikál a kutya, de azért semmi és senki nem helyettesítheti a többi kutyát.
2013. júl. 18. 22:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha később is tudnád vinni kutyák közé! Olyan helyen laksz, ahol vannak emberek, de nincsenek kutyák?
2013. júl. 18. 22:58
 9/11 A kérdező kommentje:
de vannak kutyák de érted a suliba szabadon vannak el eresztve, játszhatnak .... de én most idegenekkel hogyan engedjem össze ?
2013. júl. 18. 22:59
 10/11 anonim ***** válasza:
90%

???

Hát úgy, hogy az első alkalommal idegenek, a második alkalommal már ismerősök. Mi szinte minden héten találkozunk új kutyákkal. És akkor mi történik? Semmi. Új emberekkel is rendszeresen találkozunk. Ismerkedni kell! A kutyádnak is jót tesz, ha minél több új kutyával találkozik, nem csak a megszokottakkal. Idővel stabil kutyás társaságok is kialakulhatnak azokból, akik arrafelé sétáltatnak azonos időpontban. Nem pórázon kell ismerkedni az új kutyákkal, hanem póráz nélkül. Utána mehetenk futkosni meg játszani szabadon.

2013. júl. 18. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!